Ingrediente:
1 piept de pui
(500-600 g)
1 vânătă tânără
(300-400 g)
1-2 ardei peperoni roșii
1 lămâie
1 legătură mărar și pătrunjel
50 ml ulei
2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi
condimente pentru friptură
sare, piper, chili, paprika, cimbru
Mod de preparare:
Se dezosează pieptul de pui, se curăță de piele și se taie fâșii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru friptură. Se lasă cam 10 -15 minute. Între timp curățați vânăta, tăiați-o cubulețe și stropiți-o cu zeamă de lămâie (ca să nu se înnegrească) apoi condimentați-o cu câteva feliuțe de peperoni.
Într-o tigaie antiade-rentă încingeți uleiul și prăjiți la foc mic pieptul de pui cam 15 minute, pe toate părțile, apoi adăugați vinetele și mai lăsați pe foc încă 10-15 minute. Dregeți gustul de sare, piper și asezo-nați cu verdeață și feliuțe de peperoni și de usturoi. Puneți pe farfurii carnea, adăugați vinetele și puțin sos din tigaie și garnisiți cu mărar și pătrunjel. Poftă bună!