Ingrediente:
1 piept de pui (500-600 g)
400 g fasole verde fără ațe
1-2 ardei peperoni roșii
1 legătură mărar și pătrunjel
50 ml ulei
2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet
8-10 căței de usturoi
condimente pentru friptură
sare, piper, chili, paprika, cimbru
Mod de preparare:
Se dezosează pieptul de pui, se curăță de piele și se taie fâșii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru friptură. Se lasă cam 10 -15 minute. Între timp puneți la fiert fasolea verde, într-un vas de fiert în aburi sau într-un litru de apă cu puțină sare. Într-o tigaie antiaderentă încingeți uleiul și prăjiți la foc mic pieptul de pui cam 25-30 minute, pe toate părțile. Dregeți gustul de sare, piper și asezonați cu verdeață și feliuțe de peperoni și de usturoi. După ce a fiert fasolea, scoateți-o pe o farfurie și asezonați-o cu feliuțe de usturoi și stropiți-o cu puțin sos în care s-a prăjit carnea și oțet.
Așezați pe farfurii carnea, fasolea verde, stropiți cu puțin sos și garnisiți cu frunze de verdeață și feliuțe de peperoni. Poftă bună.