Piept de pui picant cu fasole verde

0
306


Ingrediente:
1 piept de pui (500-600 g)
400 g fasole verde fără ațe
1-2 ardei peperoni roșii
1 legătură mărar și pătrunjel
50 ml ulei
2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet
8-10 căței de usturoi
condimente pentru friptură
sare, piper, chili, paprika, cimbru

Mod de preparare:
Se dezosează pieptul de pui, se curăță de piele și se taie fâșii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru friptură. Se lasă cam 10 -15 minute. Între timp puneți la fiert fasolea verde, într-un vas de fiert în aburi sau într-un litru de apă cu puțină sare. Într-o tigaie antiaderentă încingeți uleiul și prăjiți la foc mic pieptul de pui cam 25-30 minute, pe toate părțile. Dregeți gustul de sare, piper și asezonați cu verdeață și feliuțe de peperoni și de usturoi. După ce a fiert fasolea, scoateți-o pe o farfurie și asezonați-o cu feliuțe de usturoi și stropiți-o cu puțin sos în care s-a prăjit carnea și oțet.
Așezați pe farfurii carnea, fasolea verde, stropiți cu puțin sos și garnisiți cu frunze de verdeață și feliuțe de peperoni. Poftă bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here