Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786

21 de absolvenți de drept vor să devină avocați


21 de absolvenți de drept din Vrancea vor susține, pe data de 15 septembrie, examenul de primire în profesia de avocat. Înscrierile s-au încheiat la finele săptămânii trecute. Cei 21 de candidați care vor să susțină examenul de primire în profesia de avocat, pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar, precum cei care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, dar vor să intre în profesia de avocat și îndeplinesc condițiile, vor susține examenul pe data de 15 septembrie, la Galați.
Examenul de admitere în profesia de avocat se va desfășura în acest an după noi reguli. Astfel, candidații vor trebui să susțină o singură probă pentru a intra în Barou și nu mai multe, așa cum se întâmpla până acum. Conform Hotărârii Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), în sesiunea septembrie 2014, se modifică modalitatea de examinare a candidaților la examenul de primire în profesie pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru persoanele care au susținut examenul de definitivat în alte profesii juridice.
Examenul constă în verificarea cunoștințelor juridice cu caracter preponderent teoretic, pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar și cu caracter preponderent practic – aplicativ pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv. Astfel, examenul se va desfășura prin susținerea unei probe tip grilă, care cuprinde: 100 de întrebări cu caracter preponderent teoretic, câte 20 de întrebări din fiecare materie de examen, pentru candidații la dobândirea titlului profesional de avocat stagiar; 100 de întrebări cu caracter preponderent practic – aplicativ, câte 20 de întrebări din fiecare materie de examen, pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv. Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal și drept procesual penal.
    Potrivit UNBR, întrebările din testul grilă pot avea unul sau două răspunsuri corecte, iar pentru fiecare întrebare corect soluționată, se va acorda un punct. Reglementările stabilesc că vor fi declarați admiși candidații care obțin în total cel puțin 70 de puncte, dar care reușesc să adune și punctajul minim pentru fiecare disciplină de examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?