Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciuda efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită.
Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorura de sodiu și are un conținut bogat de proteine. Aceasta reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc, precum și o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină, susține Petra Pojala, nutriționist și dietetician.
Proteine
Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porție de carne de 100 g oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Grăsimi
Conținutul de grăsimi al cărnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet etc.); carnea „cea mai slabă” are un conținut de 6 g grăsime per 100 g de carne. Carnea de porc conține mai multe grăsimi nesăturate decât grăsimi saturate. De asemenea, conține Acidul Linoleic Conjugat, un bun aliat al organismului împotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.
Sfaturi utile în prepararea cărnii:
– Înainte de gătire, se recomandă îndepărtarea părților cu grăsime de pe bucata de carne.
– Se recomandă metodele dietetice de preparare a cărnii, cum ar fi rotisorul, grătarul, prăjirea fără ulei, fierberea.
– Carnea de porc trebuie consumată în porții rezonabile, porția zilnică recomandată fiind de 100 g.
Fier
Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carență de fier). O porție de 100 g de carne de porc oferă 15% din necesarul zilnic de fier.
ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL