Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

„Aruncă zarul!”, proiect ERASMUS derulat la Panciu


Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu este parte într-un proiect ERASMUS, ce va fi derulat în colaborare cu școli din șapte țări europene, începând din această toamnă și până în 2016. Proiectul a fost aplicat în Spania și se adresează elevilor de gimnaziu, tema fiind una îndrăgită de copii, pentru că aduce jocurile copilăriei în prim plan.
„Roll the dice” (Aruncă zarul!-n.r.) este numele proiectui de parteneriat strategic în domeniul școlar, derulat între școli din mai multe țări europene, care va reuni elevi din Spania, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Portugalia, Polonia și România. „Ideea  proiectului a plecat de la necesitatea ca elevii, familiile lor și personalul școlii să lucreze împreună. Pentru a promova acest lucru, vom deschide școlile noastre familiilor și comunității locale. Vom împărtăși cu ei proiectul nostru și vom  organiza o «competiție», la care invităm elevii și părinții să se joace cu noi”, se precizează într-un comunicat transmis de organizatorii proiectului, redacției noastre.
Pe parcursul derulării proiectului, elevii vor coopera pentru a întocmi mai multe regulamente pentru propriile jocuri, vor face schimburi de întrebări cu privire la propriile lor țări și se vor juca împreună pentru a învăța sau pentru a afla informații despre alte țări din Europa. Prin jocuri, elevii vor fi capabili să utilizeze limba țintă pentru a explica regulile și pentru a da indicații partenerilor lor. „Vom crea situații reale și medii relaxante pentru ei, pentru a îmbunătăți abilitățile lor în limba engleză. Toate activitățile desfășurate vor fi aduse în spațiul virtual prin fotografii, filme și prezentări ce vor fi postate pe blogul proiectului”, spun organizatorii de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu.
Pe parcursul săptămânii trecute s-au făcut selecții pentru formarea echipei „Roll the dice” în România. Echipa de la liceul „Ioan Slavici” din Panciu va fi formată din: doi elevi cu talent la fotografie, respectiv Cătălin Istrate și Evelina Enache, doi bloggeri, respectiv Alexandru Manolache și Bogdan Alban, doi elevi vor traduce materialele în limba engleză, adică Bianca Cozma și Andrei Dogaru, iar alte două eleve se vor ocupa de desene, respectiv Roxana Lupu și Daria Deaconu. Toți cei implicați sunt elevi în clasa a VII-a sau a VIII-a.
Coordonatoarea proiectului este profesoara Maricica Apreutesei, care va fi ajutată în derularea activităților de colegele sale Elena Manovici, Cristina Istrate și Mirela Bozbici. „Vom face întâlniri cu părinții și vrem să descoperim de la ei jocuri cu tradiție, dar care au fost uitate. La sfârșit, vom face o placă mare, care va întruchipa jocul, vom stabili regulile jocului, vom face broșurele și cartoane de joc pentru mai multe echipe, pentru a juca jocul în școală, cu elevii și părinții. La sfârșitul proiectului, produsul final va fi un joc cu reguli stabilite de comun acord cu toate echipele din toate țările participante”, a spus profesoara Maricica Apreutesei. 
Pe tot parcursul derulării proiectului, activitățile se vor desfășura și cu deplasări de câte șapte zile în țările partenere. Astfel, prima deplasare va fi în Spania, în perioada octombrie-noiembrie, apoi în ianuarie 2015 în Slovacia, în Ungaria vot ajunge în luna martie, iar în Bulgaria în luna mai. În septembrie 2015, România va fi gazda acestui proiect, iar în 2016 vor urma deplasări în Turcia, Portugalia și Polonia. Echipa care va reprezenta Liceul Teoretic „Ioan Slavici” va fi formată din doi elevi și două cadre didactice. Bugetul pentru derularea acestui proiect este de 18.000 de euro, bani alocați de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?