Bărbatul din Păunești, care avrut să mituiască un polițist cu suma de 200 de euro, pentru a nu-i întocmi dosar penal deoarece a condus fără permis, a fost condamnat la închisoare. El a primit o pedeapsă de 2,8 ani de închisoare cu suspendare, decizia magistraților Tribunalului Vrancea putând fi contestată. „Condamnă pe inculpatul Munteanu Ionel pentru săvârșirea infracțiunilor: – conducerea unui vehicul fără permis (…) la 1 (un) an închisoare; – dare de mită (…) la 2 (doi) ani închisoare. În baza art. 39 alin. 1 lit. 1 lit. b C.pen., inculpatul Munteanu Ionel execută pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare sporită cu 8 (opt) luni (1/3 din totalul celor 2 pedepse stabilite), în total, execută 2 ani și 8 luni închisoare. Menține măsura sechestrului asigurator, iar în temeiul art. 290 pct. 5 C.pen. dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 200 euro (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de 4 ani și 8 luni (2 ani termen de supraveghere, 2 ani și 8 luni pedeapsa aplicată). Stabilește ca organ de supraveghere Serviciul de Probațiune Vrancea”, se arată în soluția instanței.
De asemenea, instanța i-a pus în vedere inculpatului că trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune; să anunțe în prealabil schimbarea locuinței (a domiciliului) și orice deplasare care depășește 5 zile. „În baza art. 93 alin. 2 C.pen., inculpatul execută următoarele obligații pe perioada termenului de supraveghere: – să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Vrancea; – să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 C.pen. Constată că inculpatul a beneficiat de serviciile unui apărător ales. Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi 17.11.2014”, se mai arată în soluția instanței.
Bărbatul a fost oprit în trafic în luna septembrie de ajutorul șefului de post din Pufești, Răzvan Guzu, iar în urma verificărilor efectuate, omul legii a constatat că șoferul nu avea permis de conducere. Întrucât era vorba despre o infracțiune, polițistul i-a adus la cunoștiință bărbatului că în acest caz va fi înctocmit dosar penal. Șoferul a ținut neaparat să nu aibă cazierul pătat, motiv pentru care a încercat să o dea la pace cu polițistul. Adică el să-i dea niște bani, iar omul legii să-și încalce atribuțiile de serviciu.
Polițistul l-a refuzat, dar bărbatul a tot insistat și a spus că va veni la post în speranța că-l va convinge să-l „ierte”. Nu a fost așa, iar când a ajuns la sediul Postului de Poliție din Pufești, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Antircorupție Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant în timp ce-i dădea polițistului suma de 200 de euro.