Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

VIDEO: Lucrările la DN 2D vor fi finalizate în primăvara anului viitor


Compania UMB Spedition va finaliza lucrările de reabilitare la drumul  DN 2D în primăvara anului viitor, a anunțat, ieri, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. „Am fost luni pe DN 2D Focșani -Vidra – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Brașov  și vă informez că lucrările sunt finalizate aproape complet până la kilometrul 95, la ieșirea din județul Vrancea, iar pe raza județului Covasna, antreprenorul general lucrează la poduri, realizarea de sisteme de colectare a apelor pluviale, apărări de maluri și stabilizarea unor versanți. Probabil până la sfârșitul primăverii 2015 toate aceste lucrări vor fi finalizate, încheind cu turnarea tuturor straturilor de asfalt pe cei 22 de kilometri de drum aflați pe raza județului Covasna, între limita de județ Vrancea și Târgu Secuiesc”, a afirmat Marian Oprișan.
    Lucrările de reabilitare și modernizare a DN 2D Focșani-Ojdula sunt cea mai mare investiție în materie de drumuri realizată în Vrancea dar și în sudul și centrul țării. Doar pentru realizarea drumului până la limita cu județul Covasna, au fost realizați în jur de 15 mii metri liniari de coloane, 50 de mii de metri de mini-piloni, 130 de mii metri cubi de betoane, 20 de kilometri și jumătate de ziduri. „Lucrările constau în consolidare și protecție drum, poduri, podețe, coloane, ziduri de sprijin, fundație adâncită de parapet, sistem rutier nou în zona drumului de pământ, mixturi asfaltice, parapeți de protecție, semnalizare rutieră și marcaje rutiere”, a precizat Åžtefan Åžerbu, directorul UMB Spedition.

 

  37 de kilometri de parapeți metalici pentru protecție rutieră

    Siguranța rutieră pe DN 2D respectă toate normele europene, fiind vorba de peste 37 de kilometri de parapeți metalici montați pe sectorul de drum Tulnici-Lepșa-Limită județ Covasna. „Pentru siguranța rutieră pe acest drum au fost comandați peste 37 de mii de metri liniari de parapeți metalici din Germania. Acolo există singura fabrică autorizată care să aibă certificate de încercări «crash test». Sunt parapeți metalici speciali, care oferă rezistență la impact pentru toate categoriile de autovehicule astfel încât în situația unor incidente rutiere mașinile și șoferii să nu ajungă în prăpastie. Parapetul este astfel proiectat încât doar să se deformeze și să preia șocul impactului”, a mai spus directorul UMB Spedition, Åžtefan Åžerbu. De asemenea, la solicitarea șefului administrației județene, au fost amenajate nu mai puțin de 30 de parcări în special pe sectorul de drum Tabăra Gălăciuc -Greșu. Aici sunt oferite spații de parcare atât pentru autoturisme cât și pentru camioane.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a precizat că investiția de pe Valea Putnei este o lucrare chiar mai dificilă decât Transfăgărășanul. „Cred că este pentru prima oară când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și o administrație județeană, împreună, reușesc să treacă după 1989 Carpații. Din punct de vedere al complexității, este o lucrare mai dificilă decât Transfăgărășanul. Pentru că în timp ce la Transfăgărășan vorbim de o rocă montană absolut solidă, pe acest parcurs de drum au mai existat și formațiuni calcaroase unde terenul a trebuit să fie stabilizat, dar mă refer și la apărările de maluri, la stabilizare de versant. Lucrările sunt foarte complexe”, a declarat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?