Pe 1 decembrie a avut loc în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, cea de-a patra ediție a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc. Deși vremea a fost capricioasă, competiția a fost animată de prezența a peste 300 participanți de toate vârstele, care au „defilat” în pas alergător de Ziua Națională a României, ei întrecându-se în probele de Maraton, Semimaraton și 10 km.
La această ediție, cel mai vârstnic participant a fost Gheorghe Mosion, 81 de ani, din Arad care a alergat în proba de semimaraton. Pentru adjudeanul Ilie Roșu, cursa din capitală a fost Maratonul 100 cu drapelul Romaniei! „În total, peste 4200 de kilometri! N-a fost ușor pentru ca această cursă să se desfășoare pe 1 decembrie, Ziua Națională a României! Steagul lui Mihai Viteazul, care a sădit sămânța de unire în anul 1600 și steagul Regelui Ferdinand sub al cărui steag s-a înfăptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918 nu puteau lipsi de la această cursă”, a spus Ilie Roșu.
Steagul Uniunii Europene nu putea lipsi nici el, pentru că a fost împreună cu drapelul României în 53 dintre cele 100 de maratoane. Drapelele a 24 de țări și mai multor organizații au însoțit în curse drapelul României, SUA, Rusiei, Italiei, Greciei, Belgiei, Franței, Emiratelor Arabe Unite, Marocului, Chile, Noii Zeelandei, Serbiei, Muntenegrului, Portugaliei, Olandei, Slovaciei, Ciprului, Turciei, Germaniei, Bulgariei, Canadei, Marii Britanii, Croației, Germaniei, dar și a unor organizații: Uniunea Europeană, ONU, UNESCO, Unicef, Comitetul Olimpic, steagurile de reprezentare ale Statului Major General și Asociației Române de Propagandă și Istorie Aeronautică (ARPIA), steagul Regal, steagul lui Åtefan cel Mare, steagul lui Mihai Viteazul, steagul dacilor, steagul Drepturilor Naturii.
Unele dintre ele au însoțit drapelul României de mai multe ori: UE-53, ONU-18, Italia-7, Grecia-5, Franța-3, SUA-3, Bulgaria -4, ARPIA-6.
„Poate n-aș fi reușit dacă nu aș fi avut alături de mine în acest proiect o mulțime de organizații și asociații, cum ar fi: Clubul Sportiv Eco Alpin, Ro Club Maraton, ARPIA, ARPIA Focșani, Asociația Corporeanima, Asociația Pachamama România, împreună cu care a organizat maratoanele din ciclul de maratoane istorice: „Din dragoste pentru România și istoria ei”, a spus maratonistul adjudean Ilie Roșu.