www.traditiiculinareromanesti.ro
Ingrediente:
500 g. carne de pasăre
200 g. ceapă
100 g. untură Ferma noastră
2 ouă
sare, piper
12 roșii de mărimi apropiate
600 g. sos de roșii Ferma noastră
100 g. smântână
o felie de pâine din făină albă Gold Maya BL00.
Mod de preparare:
Rosiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așează tăietura in jos ca să se scurgă. Se umple fiecare roșie cu compoziția preparată conform rețetei de mai jos și se aseaza intr-o tavă unsă cu ulei. Se introduc in cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.
Mod de preparare umplutură
Carnea de pasăre taiată în bucăți mici se călește puțin în untură Ferma noastră împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat Heinner. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine din faină Gold Maya, inmuiată in lapte si se amestecă totul bine.
Se servesc cu sos tomat Ferma noastră (în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii impreună cu smântâna.