Pentru a avea un organism sănătos, detoxifierea reprezintă un prim pas. Crăciunul și Revelionul au trecut, iar după toate alimentele consumate organismul uman se resimte. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că este firesc ca, după mesele copioase de sărbători, să resimțim efectele asupra organismului, iar digestia să nu mai funcționeze la fel de bine. Prin urmare, organismul are nevoie de o mână de ajutor pentru a elimina toxinele, astfel că este recomandată detoxifierea. „Detoxifierea este nu doar necesară, dar și obligatorie. După excesele începute pe la 12.00 noaptea, după porțiile uriașe de carne de porc, cozonac și sarmale, o dietă de detoxifiere este mai mult decât necesară. Primul pas este renunțarea, pentru câteva zile, la carne și mâncăruri de tip fast food sau prăjeli, dar și la zahăr și cafea. De asemenea, trebuie să se bea ceai de mentă și sunătoare, acesta calmând afecțiunile pielii, problemele rinichilor, ficatului și afecțiunile digestive, asociate excesului de alimente”, spun specialiștii DSP.
Aceștia recomandă o cură de detoxifiere cuprinsă între 3 și 7 zile, perioadă în care trebuie să se consume legume verzi, cum ar fi: varza, broccoli, salata, dar și morcovi, ridichi, banane, portocale, grapefruit și avocado sau mere. Recomandate sunt și cerealele integrale, care trebuie consumate la micul dejun, combinate cu iaurturi. „Foarte importantă este hidratarea. Cafeaua de dimineață poate fi înlocuită, pentru câteva zile, cu ceai sau apă cu lămâie, mai ales că aceasta are efect revigorant și detoxifiant. Toate aceste metode trebuie combinate cu efort fizic, măcar 30 de minute de mers pe jos, zilnic”, mai spun specialiștii.
Detoxifierea aduce importante beneficii organismului, mai spun specialiștii, deoarece în acest mod corpul elimină, mai rapid, diferite substanțe toxice.