Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Diversitatea hranei la nivel global, afectată de schimbările climatice


Schimbările climatice amenință diversitatea genetică a hranei la nivel global, protejarea culturilor de plante și a animalelor având o importanță crucială pentru viitor, conform unui document publicat de ONU luni, transmite Reuters. Anumite plante comestibile sălbatice – din varietăți ce nu sunt des cultivate de fermieri în prezent – se pot dovedi mai rezistente la condițiile climatice ale unei planete care se încălzește decât anumite culturi agricole răspândite, conform raportului realizat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).
Asigurarea securității alimentare și protejarea speciilor afectate de schimbările globale reprezintă unele dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă omenirea, conform raportului.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?