Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Prefectul Halici: Evaziunea fiscală din Vrancea este cauzată şi de COMPLICITATEA unor funcţionari


Evaziunea fiscală în Vrancea este cauzată și de mulți funcționari din foarte multe instituții ale statului, a acuzat, vineri, prefectul Nicușor Halici la ședința Colegiului Prefectural. Åžefii de instituții deconcentrate au la dispoziție două săptămâni pentru a prezenta conducerii Prefecturii propuneri de acțiuni comune în domeniile prioritare precum Apă și Păduri, Mediu, Sănătate, Muncă și Protecție Socială, Finanțe, Educație, Energie. Prefectul Nicușor Halici le-a reproșat șefilor de instituții că primește multe sesizări și este informat despre ceea ce se întâmplă în județ însă nu din partea instituțiilor statului.

    Prefectul Nicușor Halici le-a cerut șefilor instituțiilor publice deconcentrate din județ să se implice activ prin acțiuni comune în mai multe domenii prioritare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus de mai mult timp că nu este mulțumit de modul în care funcționează Colegiul Prefectural, iar ședința de ieri se pare că este începutul unui nou mod de a face administrație publică în instituțiile guvernamentale. Prefectul i-a anunțat pe șefii de instituții deconcentrate că au la dispoziție două săptămâni pentru a prezenta propuneri de acțiuni comune în domeniile prioritare. Urmează întâlniri la nivelul instituțiilor separat pe anumite domenii astfel încât să se stabilească prioritățile din acest an. Domeniile prioritare de acțiune pentru acest an sunt Apă și Păduri, Mediu, Sănătate, Muncă și Protecție Socială, Finanțe, Educație, Energie, Transporturi, Cultură, Tineret și Sport, Comunicații. „În termen de două săptămâni aștept propunerile dumneavostră de colaborare interinstituțională”, a afirmat prefectul Nicușor Halici, care a arătat că acțiunile în comun au mai multe rezultate decât acțiunile singulare derulate la nivelul instituțiilor.
    Prefectul a acuzat că, în Vrancea, nivelul prejudiciului calculat la evaziunea fiscală stabilită este de ordinul a zeci de milioane de euro, iar acest lucru este cauzat și de complicitatea multor funcționari din multe instituții ale statului. În acest context, prefectul Halici i-a atenționat pe șefii de instituții să acționeze pentru îmbunătățirea activității funcționarilor pe care îi coordonează. „Aceste lucruri se cunosc și se monitorizează. Depinde foarte mult de dumneavoastră cum va arăta în viitor activitatea instituției pe care o conduceți și vă asumați întreaga răspundere”, a afirmat prefectul Halici.

   Directorii au tăcut în fața prefectului

    Prefectul a subliniat în fața șefilor de instituții că dorește mai multă eficiență, mai mult dialog, mai multă implicare. În acest context, prefectul le-a reproșat șefilor de instituții că nu este suficient de informat cu privire la problemele reale ale județului. „Sunt sesizat, sunt informat, dar nu de către dumneavoastră. Aș întreba de ce nu sunt informat de către dumneavoastră”, a continuat prefectul Halici. Acesta a subliniat că ședințele și discuțiile din cadrul Colegiului Prefectural nu trebuie să se desfășoare ca „la școală”. Åžedințele nu ar trebui să mai fie doar prilejul unor lecturi despre activitatea curentă a unei instituții. „Nu vreau să mai fim ca la școală. Suntem o echipă, trebuie să fim o echipă și doar dacă intercomunicăm putem fi o echipă”, a mai spus prefectul.
    Tăcerea a fost singurul răspuns pe care prefectul l-a primit din partea șefilor de instituții. Cu o excepție, a lui Dumitru Dilă, de la Protecția Consumatorilor, care a subliniat că acțiunile mixte în care sunt implicate mai multe instituții pot oferi un răspuns mai rapid la sesizările venite din partea cetățenilor.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?