Rețeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară „50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion. Rețeta românească „Chifteluțe la cuptor” a fost oferită și preparată de Symphony Romanian Fusion și poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, București.
Ingrediente
Pulpe de pui – 1 kg
ceapă albă – 3 bucăți medii
usturoi – 6 căpățîni
dovlecel – o jumătate
marar – 3 legături
oua – 2 bucăți
ciuperci – 200 g.
psyllium – 1 linguriță
quinoa – 2 linguri
sare – 1 vârf de linguriță
piper – 1 vârf de linguriță
cimbru – 1 linguriță
tarhon – la alegere
Mod de preparare
Se taie carnea de pui mărunt (dupa ce se înlătură pielița). Dovlecelul și ciupercile se taie bucăți mici și se amestecă apoi cu carnea, condimentele și ouăle. Se formează fiecare chifteluță și se trece prin quinoa. Se pun chifteluțele la copt, ăn tava tapetată cu hârtie de copt.
Mod de servire
Se servesc în sos marinat sau cu brioșe de legume.
Pentru detalii referitoare la proiect și mai multe informații accesați blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.