Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Reţete delicioase pentru pofticioşi Chifteluțe la cuptor


Rețeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară „50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion. Rețeta românească „Chifteluțe la cuptor” a fost oferită și preparată de Symphony Romanian Fusion și poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, București.

Ingrediente
    Pulpe de pui – 1 kg
  ceapă albă – 3 bucăți medii
   usturoi – 6 căpățîni
    dovlecel – o jumătate
  marar – 3 legături
   oua – 2 bucăți
   ciuperci – 200 g.
   psyllium – 1 linguriță
    quinoa – 2 linguri
   sare – 1 vârf de linguriță
    piper – 1 vârf de linguriță
    cimbru – 1 linguriță
    tarhon – la alegere

Mod de preparare
Se taie carnea de pui mărunt (dupa ce se înlătură pielița). Dovlecelul și ciupercile se taie bucăți mici și se amestecă apoi cu carnea, condimentele și ouăle. Se formează fiecare chifteluță și se trece prin quinoa. Se pun chifteluțele la copt, ăn tava tapetată cu hârtie de copt.

Mod de servire
Se servesc în sos marinat sau cu brioșe de legume.

Pentru detalii referitoare la proiect și mai multe informații accesați blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?