Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

GALERIE FOTO: Excursii la Mausoleul Mărășești și Mănăstirea Brazi și atelier de încondeiat ouă la Școala Ciorăști


În săptămâna 26-30 martie, elevii și cadrele didactice de la școala Gimnazială Ionel Sîrbu din Ciorăști au avut parte de activități diferite față de cele clasice. Astfel, ei au mers în excursii, au fost la film, au făcut curat în curtea școlii și au participat la numeroase activități menite să îi ajute la formarea lor ca oameni. De asemenea, au făcut o vizită la Moara Mihălceni, ca să vadă un proces tehnologic: cum se transformă bobul de grâu în făină. Cum ne apropiem de sărbătorile pascale, au avut loc și ateliere de încondeiat ouă, chiar la școala Ciorăști.
Elevii de la școala din Mihălceni au fost la Rîmnicu Sărat pentru a viziona un film 3D, iar pe drumul de întoarcere s-au oprit la o pizza și un suc. Colegii lor de la Școala din Ciorăști au plecat în mici excursii prin județ. Copiii au fost în vizită la Muzeul Unirii, la Mausoleul Eroilor Neamului de la Mărășești, la Panciu, la sfânta Mănăstire Brazi. Excursia a fost o adevărată plăcere pentru mulți dintre copii, mai ales că majoritatea dintre ei nu vin prea des la Focșani, iar o asemenea ieșire nu putea decât să îi încânte. „Noi am desfășurat multe activități în cadrul săptămânii „Școala altfel” și elevii au dat dovadă de mult interes pentru temele abordate. Unii au fost în excursii, alții la film, s-au întrecut în competiții sportive care de care mai distractive, au învățat cum se curăță copacii sau cum se taie via. Cadrele didactice au încercat să le diversifice cât mai mult programul ca ei să poată să se bucure de aceste zile de școală altfel. Avem copii care nu au ieșit niciodată din comună, iar aceste vizite la diverse instituții din județ au fost o mare bucurie pentru ei”, a precizat profesorul Sandu Ștefan, directorul Școlii „Ionel Sîrbu” Ciorăști.
Acesta ne-a mai spus că în timpul săptămânii „Școala altfel” au mai fost diverse activități practice, precum confecționarea unor obiecte din hârtie, în stil origami. De asemenea, nici activitățile sportive nu puteau lipsi din programul special, copiii putând participa la tot felul de jocuri și concursuri care mai de care mai distractive. Astfel, elevii au mers în saci sau au exersat trasul la frânghia marinărească. A fost și o competiție de fotbal între clasele a VII-a și a VIII-a. Toate aceste activități au fost gândite să le dezvolte elevilor dragostea pentru mișcare și pentru o viață sănătoasă.

Elevii au învățat să curețe copacii și să taie la vie

Nici acțiunile de ecologizare nu au fost uitate, iar unii elevi au curățat curtea școlii și au toaletat copacii. „Într-una din zile am organizat o acțiune de ecologizare, în care am tăiat copăceii din spatele școlii, i-am curățat, am văruit copacii. Copiii au fost foarte implicați. Venise microbuzul și eu nu vroiau să plece fiindcă mai aveau câțiva copaci. Parcă nu a arătat niciodată așa de frumos curtea școlii. Pe cei de la clasa a VIII-a i-am învățat cum se taie la vie, fiindcă am tăiat și bolta. Am zis că e important să știe cum se taie un copăcel, un butuc de vie”, ne-a mai spus profesorul Sandu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?