Rețeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.
Ingrediente
mușchi de vită 200 g
roșii cherry 100 g
dovlecel 70 g
ardei gras 30 de g
ciuperci 40 g
ulei de măsline 50 ml
ardei iute
usturoi
rozmarin
vin alb demi sec 100 ml
unt 30 g
sare
piper
Mod de preparare
Dovlecelul, ciupercile și ardeiul gras se taie în bucăți mari și se pun la călit în ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry întregi și se lasă până ce se rumenesc ușor. Separat, se taie mușchiul de vită felii și se pune la prăjit în puțin ulei de măsline. După ce carnea s-a rumenit, se adaugă o crenguță de rozmarin, puțin usturoi, o roșie cherry și un ardei iute. Se stinge totul cu vin alb și se lasă pe foc până ce clocotește și se evaporă vinul.
Mod de servire
Se pun legumele călite pe o farfurie, se adaugă carnea și sosul, ornându-se totul cu o crenguță de busuioc.
Pentru detalii referitoare la proiect și mai multe informații accesați blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.
Contact
Larisa Toader
Russenart Communications