Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO: Reţete delicioase pentru pofticioşi Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote


Rețeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.

Ingrediente

   mușchi de vită 200 g
    roșii cherry 100 g
    dovlecel 70 g
    ardei gras 30 de g
    ciuperci 40 g
    ulei de măsline 50 ml
    ardei iute
    usturoi
    rozmarin
    vin alb demi sec 100 ml
    unt 30 g
    sare
    piper

Mod de preparare

    Dovlecelul, ciupercile și ardeiul gras se taie în bucăți mari și se pun la călit în ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry întregi și se lasă până ce se rumenesc ușor. Separat, se taie mușchiul de vită felii și se pune la prăjit în puțin ulei de măsline. După ce carnea s-a rumenit, se adaugă o crenguță de rozmarin, puțin usturoi, o roșie cherry și un ardei iute. Se stinge totul cu vin alb și se lasă pe foc până ce clocotește și se evaporă vinul.

Mod de servire
    Se pun legumele călite pe o farfurie, se adaugă carnea și sosul, ornându-se totul cu o crenguță de busuioc.
    Pentru detalii referitoare la proiect și mai multe informații accesați blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.
Contact

                                    Larisa Toader
                            Russenart Communications

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?