Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792
Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792

Focşaniul, obiectiv TURISTIC! Trasee turistice, cazare şi masă


Firmele din domeniul turismului sunt invitate de primărie la al treilea seminar de prezentare a proiectului „Crearea și dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din municipiul Focșani”. Sunt invitați să participe la eveniment reprezentanții restaurantelor, hotelurilor, agențiilor de turism din Focșani dar și reprezentanții instituțiilor care gestionează informații referitoare la obiective turistice din municipiu. Întâlnirea va avea loc miercuri, la ora 11.00, în sala de ședințe a Primăriei Focșani.
    Proiectul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din municipiul Focșani este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Obiectivele principale sunt realizarea unui site web, a unei baze turistice, a unei aplicații interactive pentru telefoane mobile inteligente. Proiectul Centrului are o valoare de peste 318 mii lei, din care contribuția de la bugetul local este de 7932 lei. Licitația a fost câștigată de o firmă din Baia Mare, iar termenul de finalizare este luna august 2015. Baza de date va conține informații importante pentru orice turist care vrea să viziteze Focșaniul. Trebuie prezentate resursele turistice, cu program de lucru, tarife și galerie foto. Tot aici vor fi informații despre hoteluri, pensiuni, restaurante, cu link-uri la paginile acestora de internet. De asemenea vor fi prezentate traseele turistice, căile de acces, adresele utile din localitate precum primărie, spitale, puncte de prim ajutor, poliție.
    O noutate este aplicația care va oferi informații despre Focșani pe telefoanele inteligente. Aplicația va fi funcțională pe telefoane mobile, tablete și orice alt dispozitiv mobil care are ca sistem de operare Android sau iOS. Aplicația are rolul de a identifica prin intermediul GPS-ului sau a unor coduri tipărite, precum codurile QR sau bare, principalele obiective turistice din oraș. Fiecare obiectiv turistic va avea amplasată la intrare o tăbliță cu un cod QR sau de bare, care sunt utile atunci când coordonatele GPS nu pot fi preluate cu exactitate din cauza nivelului scăzut de semnal. După citirea codului sau pe baza coordonatelor GPS și a busolei, aplicația va face o prezentare a obiectivului turistic ales, cu istoricul acestuia și alte informații generale. Prezentarea va putea conține imagini, text sau video. Dacă turistul dorește să viziteze acel obiectiv turistic, aplicația poate juca rolul de ghid turistic. Fiecare element din interiorul muzeului poate fi prevăzut cu un cod QR sau de bare, pe baza cărora aplicația va identifica obiectul și va prezenta o descriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?