Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Polițistul Vîrlan, judecat pentru infracțiuni de corupție, plasat în arest la domiciliu


    Polițistul Marius Maricel Vîrlan, judecat de magistrații Tribunalului Vrancea pentru infracțiuni de corupție, a fost plasat săptămâna aceasta în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată, potrivit site-ului Tribunalului Vrancea, dar până vineri nu fusese pusă în aplicare, după cum ne-au spus reprezentanții IPJ Vrancea, care se vor ocupa de supravegherea colegului lor. Instanța vrânceană a mai dispus o dată aceeași măsură, dar în urma contestației, magistrații de la Galați l-au menținut pe Vîrlan în arest preventiv.
     „(…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Vîrlan Marius Maricel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. (…) impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din care locuiește, din orașul Mărășești, fără permisiunea instanței de judecată. Desemnează ca organ de supraveghere – Poliția Orașului Mărășești. În baza art. 221 al.2 C.pr.penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații: – să se prezinte în fața instanței de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu persoanele vătămate din cauză (…) sau membrii de familie ai acestora (…), – să nu comunice cu martorii din prezenta cauză (…) atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Fixează termen pentru verificarea arestului la domiciliu la 10.08.2015 și continuarea judecății la data de 02.09.2015”, se arată în soluția instanței.    
Polițistul a fost trimis în judecată în luna februarie de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galați, care l-au acuzat de comiterea a 8 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, câte 2 infracțiuni de fals intelectual și uz de fals, luare de mită, favorizarea infractorului și înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?