Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a transmis un mesaj de mulțumire tuturor voluntarilor care au participat la cea de-a doua etapă de plantare a puieților de stejar în Parcul Memoriei Naționale „RO-Mândria”, tuturor partenerilor Consiliului Județean Vrancea implicați în proiect, dar și instituțiilor care au avut atribuții în buna desfășurare a evenimentului. „Prin prezența la eveniment toți voluntarii au contribuit la cinstirea memoriei eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial. Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan reafirmă că recunoștința față de jertfa înaintașilor se sădește și se păstrează în suflet și se manifestă cu emoție și intensitate în momente precum cel din 21 aprilie 2018 de la Mărășești când memoria eroilor a fost cinstită așa cum se cuvine! De asemenea, președintele Consiliului Județean Vrancea ține să reamintească tuturor faptul că Parcul Memoriei Naționale reprezintă locul în care acum, în an Centenar, se scrie o lecție de istorie pentru generațiile viitoare, căci doar cunoscându-ne trecutul putem să ne construim viitorul. Nu în ultimul rând, pe această cale lansăm voluntarilor invitația de a participa și la cea de-a III-a etapă de plantare a stejarilor, care va avea loc în toamna anului 2018”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă din cadrul Consiliului Județean Vrancea.
Peste 11 mii de oameni au plantat sâmbătă 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria”. Este vorba de elevi, profesori, studenți, sportivi, militari, magistrați, jandarmi, pompieri, polițiști, cadre medicale, silvicultori, funcționari, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, dar și simpli oameni care au ținut ca în acest mod să aducă un omagiu înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru țară.
Printre participanții la campania de plantare s-au numărat Paul Stănescu – Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ioan Deneș – Ministrul Apelor și Pădurilor, Sergiu Nistor – consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte și Centenar, Mihai Dan Chirică – secretar de stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor și Bogdan Marius Chirițoiu – Președintele Consiliului Concurenței.
Parcul Memoriei Naționale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Suprafața parcului va fi de 75 de hectare.