Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Cursuri speciale pentru profesorii care predau religia


Proiectul „Perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care predau disciplina Religie” se va derula și anul acesta. Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași vor asigura furnizarea a 8 programe de perfecționare și a Ghidului profesorului debutant. Programele sunt: P1: Predarea temelor interdisciplinare la Religie Ortodoxă – ciclul gimnazial și liceal, P2: Managementul conflictului ideatic religios – ciclul gimnazial, P3: Managementul conflictului ideatic religios – ciclul liceal, P4: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – ciclul primar, P5: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – învățământul gimnazial, P6: Predarea pozitiv-creativă a Religiei – învățământul liceal, P7: Realizarea activităților extracurriculare la disciplina Religie prin proiecte, P8: Utilizarea TIC în predarea Religiei – toate ciclurile de învățământ.
    În cazul județului Vrancea, programele vor fi furnizate de partenerul „Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cadrele didactice participante vor finaliza modulul printr-o evaluare pe parcurs și printr-un examen care va consta în susținerea unui portofoliu în fața unei comisii de evaluare. În ceea ce privește ghidul profesorului debutant, acesta se va finaliza printr-o evaluare online a cursanților. Dacă probele de evaluare se vor promova, se va obține un atestat de formare continuă a personalului didactic recunoscut de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice. De asemenea, participanții au șansa de a obține o subvenție în valoare de 1.000 lei (impozabili)/program.
    Sunt două etape pentru înscriere: prima etapă este una online și presupune  introducerea unor informații și încărcarea unei adeverințe în aplicația disponibilă pe site-ul web al proiectului – www.predareareligiei.ro. A doua etapă constă în depunerea dosarului de înscriere la Facultatea de Teologie Ortodoxă Iași, în cazul județului nostru. Dosarul de înscriere va conține: formular de însciere în original, datat și semnat, generat din aplicația disponibilă pe site-ul proiectului; declarație în original, privind evitarea dublei finanțări, datată și semnată; o adeverință în original, semnată și ștampilată, eliberată de conducerea unității de învățământ, începând cu data de 11 septembrie din care să rezulte numele și prenumele, CNP-ul, statutul de cadru didactic, anul școlar în care funcționează, denumirea unității școlare, localitatea și județul în care este cadru didactic, clasa/clasele la care predă religia; o copie conform cu originalul sau legalizată a certificatului de naștere, a cărții de identitate, a diplomelor de studii și a certificatului de căsătorie/divorț – în cazul în care numele din certificatul de naștere diferă de cel trecut pe diplome sau buletin.
    O grupă de cursanți trebuie să aibă minimum 9 și maximum 18 participanți. Contestațiile se pot depune la adresa facultății, în termen de 3 zile lucrătoare de la data publicării rezultatelor etapei de selecție. Perioada de furnizare a celor 8 programe de perfecționare și a Ghidului profesorului debutant pentru sesiunea a III-a este 5 octombrie-6 decembrie. Un cadru didactic poate participa la un singur program de formare, chiar dacă s-a înscris la mai multe.
    Depunerea dosarelor a început deja și se va încheia pe 6 octombrie. Pe 2 octombrie va fi ultima zi de înscrieri online, iar 6 octombrie ultima zi de înregistrare a dosarelor. În perioada 9-11 octombrie se vor afișa rezultatelor parțiale pe site-ul proiectului – www.predareareligiei.ro, între 12 și 14 octombrie se pot depune contestații, urmând ca pe 16 să se afișeze rezultatele finale.
    Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?