Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792
Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792

GALERIE FOTO: Subvenții pentru elevi de la Economic în cadrul unui proiect despre antreprenori


Proiectul „Azi elev mâine antreprenor – o carieră de succes”, cu finanțare POSDRU, coordonat de Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” Galați, în care Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani este partener, își continuă activitățile. Astfel, conform datelor furnizate de echipa de implementare a proiectului, în perioada iulie-septembrie, elevii din cele 10 firme de exercițiu înființate în cadrul proiectului au realizat stagii de practică de câte 40 ore la „firma mamă” – agenți economici din municipiul Focșani, în funcție de obiectul de activitate al firmelor de exercițiu.
De asemenea, în perioada 9 – 10 septembrie a avut loc Seminarul Regional „Viitorul tânărului angajat”, care s-a desfășurat la Hotelul Amadeus din Focșani, unde s-au reunit elevi din Galați, Însurăței-Brăila, Buzău și Tulcea. Tematica seminarului a cuprins: sfaturi și soluții practice de inserție a tinerilor pe piața muncii; norme de comportare la locul de muncă; vizită de lucru la o companie multinațională din municipiul Focșani. Elevii
Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani au participat și la seminarul derulat în perioada 11-12 septembrie, alături de elevi din Constanța, Castelu-Constanța și Cudalbi-Galați. Activitatea s-a desfășurat la Hotelul Delta din Tulcea. În luna octombrie se va desfășura, la Galați, Târgul firmelor de exercițiu,  care va reuni elevi din școala coordonatoare și de la cei 16 parteneri la proiect din regiunile de dezvoltare Sud-Est și Sud-Muntenia.
Beneficiile proiectului sunt vizibile la nivelul unității de învățământ și la nivelul celor 38 de participanți la proiect. Ca urmare a colaborării la acest proiect, Colegiul Economic beneficiază de o îmbunătățire a bazei materiale cu un calculator, un video-proiector, un ecran de proiecție, o tabletă și o imprimantă. La nivelul membrilor grupului țintă beneficiile sunt: dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin activitățile derulate în cadrul firmelor de exercițiu, îmbogățirea experienței practice prin stagiile de practică realizate la agenții economici, acordarea de certificate de competențe profesionale eliberate de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, care vor valida competențele formate în cadrul proiectului, și o subvenție de 1200 lei/elev, pe care o vor primi la încheierea proiectului. 
Echipa de management a proiectului este formată din profesoara Sonica Dărmănescu, responsabil coordonator local firme de exercițiu, profesoara Carmen Corina Vișan, responsabil parteneriat școală – mediu de afaceri, și profesoara Mariana Badeaon, expert responsabil pentru activități de informare și publicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?