Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Lucrările la bazinul olimpic de înot din Focşani încep săptămâna viitoare


Asocierea SC Construcții Erbașu SRL București-SC Multinvest SRL București va demara, săptămâna viitoare, lucrările la bazinul olimpic de înot care va fi construit la Focșani. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, Romeo Iordache. „Asocierea care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor la bazinul olimpic de înot va demara lucrările la acest proiect săptămâna viitoare. Hotărârea dată de  CNI privind desemnarea câștigătorului licitației a rămas definitivă și irevocabilă chiar dacă atribuirea inițială a fost contestată inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până în acest moment asocierea a lucrat la faza de proiect tehnic plus detalii de execuție, iar Consiliul Județean se ocupă de obținerea avizelor și acordurilor necesare urmând ca săptămâna viitoare să fie emisă autorizația de construcție pentru acest important proiect”, a precizat Romeo Iordache.
    Bazinul olimpic de înot va fi construit în Cartierul Sud în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani. Investiția va costa aproximativ 360 de miliarde de lei vechi, respectiv 8 milioane Euro. „Copiii noștri merită o astfel de investiție. Este cea mai importantă investiție în baza sportivă Sud și sper ca aceasta să ducă la dezvoltarea armonioasă a copiilor căci sănătatea și bunăstarea lor trebuie să fie pe primul lor în gândurile și planurile noastre. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, declara în luna august președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    Lucrările vor fi finanțate de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, bugetul local, precum și alte sume legal constituite. Complexul olimpic va avea 400 de locuri, va fi construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și un bazin de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați.
    Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2004 de șeful administrației județene, Marian Oprișan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianței DA. La începutul anului 2004, Guvernul stabilise toate detaliile pentru un împrumut de 6.500 de miliarde de lei vechi de la Casa de Economii și Consemnațiuni. Creditul bancar fusese autorizat printr-o ordonanță de urgență, ordonanță care împuternicea Compania Națională de Investiții SA și Agenția Națională de Locuințe, ambele aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, din acea perioadă, să contracteze de la CEC împrumuturi în valoare de aproximativ 150 de milioane de dolari. Deși exista sursă de finanțare și se derulaseră mai multe etape ale acestui proiect, puterea pedelistă a hotărât la începutul anului 2005, sistarea tuturor investițiilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?