Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: Excursii și lecții distractive pentru elevii din Bordești, în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”


    Săptămâna aceasta coincide cu săptămâna „Școala Altfel” pentru elevii și cadrele didactice din Bordești. O săptămână plină de activități care mai de care mai atractive și distractive totodată, dar fără a se neglija în vreun fel procesul de educație. Astfel, pentru fiecare vârstă în parte au fost gândite activități care să le dezvolte atât cunoștințele, cât și capacitatea de creație. Elevii din ciclul gimnazial au participat la mai multe workshopuri, excursii și au discutat despre mai multe teme, în cadrul „Școlii altfel”, precum „Literatura în imagini”, „Repere ale culturii românești și universale”, „Cărțile în viața noastră”, „Workshop de muzică britanică”, „Jocuri educative”, „Limba latină- legenda lui Romulus și Remus”, „Animalele în război”, „Sport și sănătate – întreceri sportive”, „O altfel de astronomie”, „Pe urmele strămoșilor”, „Personalități din istoria matematicii”, „Atelier de teatru și interpretare artistică”, ” Gramatica distractivă”, „Circulația pe drumurile publice – concurs biciclete”, ” „Sport și sănătate”,  „Natura în literatura română”, „Animalele în război”, „O poveste cu chimie”, „Pictură de icoane”, „Concurs micul poliglot”, „The Universal Spider”.     Într-una din zile, elevii s-au bucurat de o frumoasă excursie în județul Neamț, denumită generic proiect educațional „România-peisaje inedite, valori culturale și spirituale”. Cu această ocazie, copiii au vizitat Casa memorială „George Bacovia”, Grădina zoologică Piatra Neamț, Casa memorială „Calistrat Hogaș”, Cheile Bicazului, Lacu Roșu. Toate aceste activități au fost coordonate de profesorii Lăcrămioara Marinescu, Daniela Burducea, Ionuț Bercaru, A.Ioniță, M.Vioreanu, V. Lalu. S Vărzaru, I. Rotaru, L. Dobre.
    Preșcolarii de la cele două grădinițe au avut parte de numeroase activități menite să le dezvolte interesul și dragostea pentru cunoaștere. Cei mici au aflat mai multe informații despre educația rutieră, despre natură, despre cărți sau cum să își mențină organismul sănătos în cadrul activităților, „Natura este prietena mea”, „Micul pieton”, „Cu mască, fără mască”, „Minte sănătoasă în corp sănătos!”, „Taina  cărților”, activități coordonate de Luminița Gavrilă. În cea de a doua grădiniță, cei mici au aflat lucruri noi despre cum să se mențină sănătoși, despre frumos sau despre mediu, în cadrul unor activități denumite generic, „Sănătatea alimentației”, „Micii sportivi”, „Strada nu este loc de joacă!”, „Cântec, joc și voie bună”, „Salvați planeta Pământ”. Aceste activități au fost coordonate de educatoarea Anicuța Rotaru.
    Și colegii mai mari de la clasele I-IV, de la Școala Primară Bordeștii de Jos au fost implicați în numeroase activități menite să le dezvolte noi orizonturi de cunoaștere. Aceștia au aflat lucruri noi despre alimentația sănătoasă, au mers în drumeții, au vorbit despre atelierul din ghiozdan, au vorbit despre natură, precum și alte numeroase jocuri și activități desfășurate atât în curtea școlii cât și în sălile de clasă. Activitățile au fost grupate sub denumiri ca „Piramida alimentelor”, „Mișcarea , un stil de viață!”, „Pe cărări bordeștene – drumeție”, „Atelierul din ghiozdan”, ” S.O.S.- Salvăm natura!”. Toate aceste activități au fost coordonate de Rodica Bobeică, Gabriela Gheorghiu, Laurențiu Dobre.
    Și colegii de la Bordeștii de Sus s-au întrecut în cât mai multe activități, precum „Jurnalul meu de sănătate”, întreceri sportive – „Un copac, un copil, o floare”, „Curcubeul din ghiozdan”. Într-una din zile copiii s-au bucurat de peisajele inedite din Moldova, mergând în vizită la excursie Casa memorială „George Bacovia”, Casa memorială „Ion Creangă”, Zimbrăria „Dragoș Vodă”, Cetatea Neamț. Tot cei mici au fost și actori pentru o zi, au mers în natură și au participat la sesiuni de karaoke. Activitățile au fost coordonate de profesorii pentru învățământul primar Camelia Chioveanu, Mihaela Chiriac, Lenuța-Doinița Panaite. Menționăm faptul că în săptămâna „Școala altfel” au avut loc tot felul de activități menite să le ofere copiilor posibilitatea de exprimare, de cunoaștere, de explorare a unor noi cunoștințe. Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Daniela Burducea, directoarea școlii, de când se derulează acest program, „Săptămâna altfel” s-a dovedit a fi un real succes, mai ales că elevii pot învăța ceea ce își doresc, își pot completa cunoștințele cu experiențe practice, pot face schimburi de experiență cu colegi din alte școli și multe alte lucruri pe care nu le pot face în mod normal la școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?