Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Proiectul Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Bazinului de înot, publicat; cine va intra GRATUIT și cine contra cost


    Proiectul Regulamentului de Organizare și Funcționare a Bazinului de înot didactic a fost publicat pe site-ul Consiliului Județean. Regulamentul stabilește funcționarea, întreținererea, exploatarea, modul de organizare a activității bazinului precum și raporturile dintre Administrator și Beneficiarii activităților organizate în cadrul Bazinului de înot didactic privind utilizarea bazei sportive, drepturile și obligațiile părților, interdicțiile și sancțiunile ce îi pot fi aplicate beneficiarului, în scopul desfășurării corespunzătoare a activității sportive, didactice și educative pentru care a fost realizat Bazinul de înot didactic.
    Bazinul de înot didactic funcționează cu sediul în municipiul Focsani, str.
Aleea Stadionului nr.2, este proprietatea județului Vrancea și se află în administrarea Consiliului Județean Vrancea, denumit „Administrator”. Administratorul răspunde de toate activitățile ce se desfășoară în cadrul bazei sportive și asigură lucrările de întreținere necesare menținerii în stare normală de funcționare a ansamblului de construcții, instalații și dotări aferente Bazinului de înot didactic.
    Obiectul de activitate al Bazinului de înot didactic îl constituie administrarea bazei materiale destinată competițiilor sportive de nivel național și internațional, a antrenamentelor, cursurilor de inițiere înot, precum și altor acțiuni cu caracter sportiv sau de practicare a înotului și asigurarea serviciilor publice pentru activități instituțional administrative de natură didactică și socială. Dreptul de a organiza activitățile desfășurate în incinta bazei sportive aparține Administratorului.
    Conform articolului 6 din Regulament, „Bazinul de înot didactic asigură egalitatea accesului la serviciile oferite în vederea petrecerii timpului liber și dezvoltarea armonioasă a utilizatorilor, fără deosebire de statutul social ori economic, vârstă, sex, apartenență politică, religioasă ori etnică.”
    Beneficiar al activităților organizate în cadrul Bazinului de înot didactic este orice persoană fizică sau juridică căreia Administratorul i-a acordat dreptul de acces și utilizare a bazei sportive în baza unui contract, protocol, abonament, legitimație, bilet, invitatie, voucher etc. Calitatea de beneficiar poate fi obținută doar în urma semnării (personal sau de către părinte/tutore/aparținător legal) a unei declarații privind acceptul tuturor prevederilor regulamentului, precum și acceptul condițiilor tehnico-materiale existente la Bazinul de înot didactic și a condițiilor de desfășurare a activităților.
    În Regulament sunt prevăzute obligațiile Administratorului, ale beneficiarilor, ale referenților și experților sportivi (personal de specialitate), ale personalului angajat al Bazinului.
    Programul de funcționare este: luni: între orele 14:00 – 21:00; marți – duminică: între orele 09:00 – 21:00. Numarul maxim de utilizatori ai Bazinului de înot didactic, este: pentru bazinul didactic / de antrenament – 65 persoane / oră; pentru bazinul de polo – 166 persoane / oră. Pentru înscrierea la cursuri sunt necesare următoarele documente: – copie certificat de naștere ; – adeverință medicală cu mențiunea „Apt pentru efort fizic”, și „Apt pentru bazin” la un interval de 90 zile; – cerere de înscriere ;- declarație din partea părintelui precum că a luat la cunoștință de Regulamentul bazinului, norme de comportare, interdicții și obligații. Cursanții trebuie să aibă ca echipament: cască, papuci, prosop, costum de baie sau slip.
    Accesul la activitățile desfășurate la bazinul de înot didactic este permis copiilor cu vârsta de peste 5 ani în condiții prevăzute de regulament.
    Participarea la programele instituțional administrative de natură didactică și socială, de susținere a sănătății și sportului se realizează GRATUIT în cadru organizat astfel :
– copii din sistemul de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, vor beneficia de
cursuri gratuite de învățare a înotului în limita a 10 ședinte, la care vor participa în
modalitatea stabilită conform protocoalelor încheiate cu unitățile de învățământ, însoțiți
de educator/ învățător/profesor, în baza unor programări prealabile stabilite cu
instructorul și administratorul bazei sportive.
– persoanele instituționalizate vor beneficia de cursuri gratuite în limita a 8 ședințe/lună,
însoțite de o persoană responsabilă cu îngrijirea și supravegherea acestora în baza unor
programări prealabile stabilite cu instructorul și administratorul bazei sportive.
– persoanele cu dizabilități au acces gratuit în limita a 8 ședințe / luna însoțite de
persoana responsabilă cu îngrijirea acestora sau singuri în baza unor programări
prealabile stabilite cu instructorul și administratorul bazei sportive.

    În limita locurilor disponibile, cu programare prealabilă, bazinul de înot este accesibil publicului în baza unui tarif de utilizare astfel :
A) Individual în limita disponibilității: -adulți – 25 lei/oră; -copii între 15- 18 ani – 15 lei/ oră; – copii între 5-14 ani -10 lei /oră (obligatoriu însoțiți de un adult)
B) Abonament (cu instructor): – copii – 150 lei/ 10 ședințe (nivel de grup); – adulți- 250 lei/ 10 ședințe (nivel de grup)
C) Tarife închiriere bază sportivă pentru sportul de performanță:
– evenimente bazin înot polo – 4150 lei/ oră
– evenimente bazin didactic/antrenament- 1625 lei/ oră (pentru echipe)
– inchiriere culoar înot – 230 lei/oră (grup maxim 10 persoane)
– inchiriere culoar înot – 230 lei/oră (1 persoană)

Orice tip de abonament este valabil o lună de la data achitării. Adultul care însoțește copilul sub 14 ani, în sala bazinelor, este obligat să achite contravaloarea biletului de acces.

    Bazinul olimpic de înot și polo de la Focșani, construit în Cartierul Sud, a fost inaugurat, pe 29 martie, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). La eveniment au participat reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI), ai constructorului, parlamentarii Cristian Dumitrescu, Angel Tâlvăr, Nicușor Halici, prefectul județului, primari, consilieri județeni și municipali, șefi ai instituțiilor publice deconcentrate, etc. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că realizarea acestui obiectiv a fost un vis al său, care a devenit realitate.

     Lucrările la acest obiectiv de investiții au început în decembrie 2015, contractul de execuție fiind atribuit, în urma procedurilor de achiziție publică, antreprenorului general Asocierea SC Construcții Erbașu SA București – SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Compania Națională de Investiții a mai finanțat în cadrul programului „Bazine de Înot” încă 5 bazine olimpice de polo și înot la: Clubul sportiv al Armatei Steaua și Clubul Sportiv Dinamo din București, Otopeni, Miercurea Ciuc și Brăila.

    REGULAMENTUL INTEGRAL poate fi citit accesând http://cjvrancea.ro/files/file/REGULAMENT%20BAZIN%20INOT.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?