Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud a derulat, ieri, o activitate de informare privind proiectul de mobilitate ERASMUS+, numit „Cu un job bun în Europa viitoare”.
Proiectul va fi derulat de o echipă formată din profesorii Maria Bîrla – responsabil proiect, Gabriela Badiu – responsabil financiar, Tincuța Zahariu, Tatiana Apostu, Cecilia Sava – responsabile cu pregătirea profesională, Marian Mitrofan – responsabil cu diseminarea rezultatelor și Gabriela Pușcaș – responsabil cu valorizarea rezultatelor proiectului. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de doi ani școlari, respectiv 2015-2016 și 2016-2017 în Polonia și Portugalia, în cinci fluxuri: patru a câte 18 elevi și unul cu cinci cadre didactice.
Beneficiarii proiectului sunt 72 de elevi de clasa a X-a și a XI-a de la profilurile de mecatronică, automatizări, turism, comerț și industrie alimentară, care vor desfășura stagiul de practică de 90 ore, de pregătire lingvistică și culturală. Opt cadre didactice îi va însoți pe elevi.
Prin job-shadowing, personalul didactic va obține cunoștințe noi despre echipamente și tehnologii actuale în domeniul mecanic și electric, despre metodele didactice, abilități de utilizare a metodei lucrului în șase pași, utilizarea TIC în predare. Obiectivele proiectului se înscriu în direcțiile de dezvoltare a învățământului profesional și tehnic din regiunea Sud-Est, concretizate prin Planul de Acțiune al Colegiului Tehnic „Gh. Balș”, pentru perioada 2014-2017. „În acest stagiu de formare din Polonia și Portugalia, elevii vor dobândi cunostinte, abilități, competențe ce corespund unității de competente tehnice generale: tehnician în automatizări, tehnician mecatronist, lucrător în comerț, lucrător în morărit și panificație. În plan personal și social, elevii vor dobândi încredere în forțele proprii, flexibilitate, adaptabilitate, competențe interculturale și competențe de comunicare într-o limbă străină. De asemenea, vor căpăta interes pentru alte culturi și tradiții și își vor forma o conștiință civică europeană”, a declarat profesoara Maria Bîrlă.
La activitate au participat: reprezentanți ai primăriei Municipiului Adjud: Claudiu Cristea – viceprimar și Gina Bostan – responsabil proiect; reprezentanți ai Consiliului Local: inginer Dan Vintilă și George Nica; inginer Romeo Sava de la Vrancart și Dida Gălățeanu de la Dolce Galaxy.