Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Tratamentul fără interferon, inclus pe lista medicamentelor gratuite


Guvernul a decis miercuri, printr-o hotărâre, introducerea unor noi molecule în lista medicamentelor compensate și gratuite, printre care și cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și al cirozei hepatice C, informează Biroul de presă al Executivului. Astfel, tratamentele fără interferon ale hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroză F4, potrivit sursei citate.
Hotărârea adoptată de Guvern vine să modifice și să completeze HG 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate. „Măsura este posibilă ca urmare a încheierii contractului cost-volum-rezultat, în data de 1 octombrie, între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și unul dintre Deținătorii Autorizației de Punere pe Piață. Începând de săptămâna viitoare, pacienții pot începe investigațiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon”, informează Guvernul.
Sursa citată precizează că România se aliniază astfel țărilor europene care au introdus noua terapie pentru hepatită C. Potrivit Guvernului, prin actul normativ adoptat marți se introduc noi molecule și pentru tratamentul pacienților incluși în Programul național de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); tratamentul asiguraților cuprinși în Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare, afecțiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum și Riociguat); tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum și Adalimumab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?