De-a lungul săptămânii care tocmai s-a încheiat, elevii și cadrele didactice de la Åcoala Gimnazială Nicolae Iorga din Focșani au derulat activități de voluntariat comunitar în cadrul campaniei sociale de sprijinire a copiilor și familiilor aflate în dificultate. Campania s-a intitulat „Săptămâna legumelor și fructelor donate” (16-20 noiembrie) și se desfășoară în fiecare an în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).
Scopul acestei campanii a fost de a demonstra elevilor Åcolii Nicolae Iorga prin puterea exemplului faptul că bucuria de a dărui este infinit mai mare decât bucuria de a primi. S-a urmărit, de asemenea, consolidarea abilităților copiilor de a-și ajuta semenii la nevoie, de a le oferi prietenia și sprijinul.
Campania a debutat cu acțiunea elevilor clasei a IV-a B care, însoțiți de d-na învățătoare Angheluță Nicoleta, au dăruit legume și fructe unei familii monoparentale cu foarte mulți copii din Focșani. Au urmat apoi elevii clasei a II-a A, însoțiți de d-na învățătoare Apopei Elena, care s-au deplasat la Åcoala Gimnazială Cârligele. Elevii clasei a VI-a C, însoțiți de d-na director Trandafir Daniela și profesorii Chiriță Cristina, Dumitru Gabriela, Georgescu Mărioara, Măciucă Adriana și Ene Petrică, au ajuns la modulul familial Johnny England III din cartierul Sud, unde trăiesc în plasament 8 copii.
Săptămâna s-a încheiat cu acțiunea elevilor claselor a III-a B, a V-a A, a VI-a A și a VI-a B, care, însoțiți de profesorii Boldeanu Marlena, Dănilă Nicoleta, Dumitrașcu Viorica și Axente Mihaela, au dăruit pachete cu fructe și legume elevilor de la clasele a V-a, a VI-a și a VII-a de la Centrul Åcolar de Educație Incluzivă „Elena Doamna”, unde au fost întâmpinați cu multă căldură de către copiii, doamna director adjunct Bernovici Petronela (coordonator județean SNAC) și profesorii diriginți Cinca Adrian, Ivan Carmen și Poiană Roxana.
Copiii celor două școli au realizat desene împreună, au jucat jocuri și au interacționat pe tot parcursul activității, promițându-și unii altora să se întoarcă și cu altă ocazie. „A fost o lecție de solidaritate bazată pe sensibilitate, sinceritate, receptivitate și entuziasm molipsitor, care mi-a confirmat cât de mult a contat ca darurile cu parfum de toamnă târzie să fie oferite cu bucuria celui care le primește. A fost o experiență unică și cum o bucurie nu e deplină decât atunci când o împărtășești cu cei care fac parte din ea, aștept să ne revedem cât de curând pentru că toți avem nevoie de atenție, înțelegere, afecțiune și susținere”, a declarat coordonatorul SNAC al Åcolii Nicolae Iorga Focșani, profesor Boldeanu Marlena.
Nicoleta Danilă, consilier educativ