Orchestra de Cameră Unirea Focșani, dirijată de Vincent Gruger, a susținut luni un concert simfonic, în cadrul stagiunii 2015-2016, dedicat Zilei Naționale a României. Spectacolul a avut loc începând cu ora 19:00, în sala Ateneului Popular din Focșani. Din programul serii au făcut parte Uvertura Jessonda – Louis Spohr, Simfonia în LA major nr.21 KV 134 – Wolfgang Amadeus Mozart, Schiță pentru orchestra de coarde „Amurg de toamnă” – Alfred Alessandrescu, Valse triste – Jean Sibelius, Simfonia nr.75 în Re major Hob. I:75- Joseph Haydn.
Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Garnizoana Focșani, Instituția Prefectului și Primăria municipiului Focșani, organizează pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în municipiul Focșani. Manifestările vor începe la ora 11.30 cu o Paradă Militară cu tehnica militară a Garnizoanei Focșani și demonstrații Drill Team pe B-dul Unirii, în zona Piața Unirii. La ora 12:30 va avea loc un concert susținut de Fanfara Militară a Garnizoanei Focșani în Piața Unirii.
De la ora 17:30 va avea loc retragerea cu torțe a militarilor din cadrul Garnizoanei Focșani în formație de 3 plutoane și fanfară militară pe traseul Unitățile Militare Sud – Bulevardul București-str. Maior Gh. Pasta, str. Cuza Voda, Str. Republicii, B-dul Unirii, Piața Unirii – Unitățile Militare Sud. „Organizatorii îi invită pe toți vrâncenii să ia parte la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României și anunță că vor fi pregătite porții de fasole cu cârnați pentru toți participanții”, se arată într-un comunicat remis presei de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea.
Pentru că elevii sunt într-o minivacanță de vineri (cei care nu au fost implicați în acțiunile din cadrul cercului pedagogic) și până marți, inclusiv, unii au sărbătorit în avans Ziua Națională a României. De exemplu, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Nr.3 Caragea, structură a Grădiniței cu Program Prelungit Nr.1 Odobești, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie, îndrumați de educatoarele Carmen Anton și Mirela Vrinceanu. Copiii au marcat importanța acestei zile printr-un program artistic organizat și desfășurat în grădiniță împreună cu profesorul Luci Batog. Cristina Elena Chiriac, o fetiță de numai 5 ani, îmbrăcată într-un costum tradițional vrâncenesc, a cântat „Trandafir de la Moldova”, acompaniată de profesorul Luci Batog. Alături de profesoara Veronica Batog, directoarea grădiniței, cu toții au urat: „LA MULÈI ANI TUTUROR ROMÃNILOR, LA MULÈI ANI, ROMÃNIA!”.