Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Proiectul de reabilitare şi modernizare a străzilor din Panciu a fost finalizat


Primăria Panciu finalizează implementarea proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)”. În cadrul acestui proiect au fost modernizate și reabilitate 18 străzi și anume: 1 Mai, George Coșbuc, Cooperației, Decebal, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Independenței, Cracalia, Traian, Afumați, Ghiocei, Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Teilor, Eroilor și Libertății. Investiția este parte integrantă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Orașului Panciu și are o valoare totală de 13.785.007 lei. Străzile mai sus menționate au o lungime totală de aproape 8,4 kilometri.
    Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, s-a desfășurat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 1: „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul de intervenție 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” Sub-domeniul: Centre urbane. Obiectivul general al proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)” a vizat dezvoltarea durabilă a orașului Panciu prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public, în vederea creșterii calității vieții locuitorilor, crearea de noi locuri de muncă și creșterea atractivității zonei pentru potențialii investitori.
    Prin acest proiect a fost modernizată infrastructura de transport rutier din orașul Panciu. Astfel, în condițiile unei infrastructuri rutiere degradate și insuficient dezvoltate, au fost create condițiile desfășurării unui trafic normal și sigur atât pentru conducătorii auto cât și pentru pietoni, au fost reduse costurile de operare a transportului și a fost prelungită durata de viață a autovehiculelor. Un alt beneficiu rezultat în urma implementării proiectului a fost îmbunătățirea factorilor de mediu prin reducerea consumului de carburanți, uleiuri și lubrifianți auto. De asemenea, investiția a avut un mare potențial de generare de locuri de muncă, atât pe perioada implementării, când a fost preconizată crearea a 30 de locuri de muncă în domeniul construcțiilor, precum și crearea de locuri de muncă prin creșterea activității economice în zonă și dezvoltarea turismului. Toate aceste efecte, pe termen lung vor determina creșterea calității vieții locuitorilor și dezvoltarea durabilă a orașului în ansamblul său.
    Au mai fost executate lucrări de înlocuire a gurilor de canalizare și dimensionare a lor corespunzător cu cantitatea de precipitații anuală pe toate cele 18 străzi reabilitate. Prin reabilitarea celor 18 străzi, autoritățile locale cred că se vor  reduce evenimentele rutiere, vor dispărea ambuteiajele de trafic, va fi redus consumul de carburanți, uleiuri și lubrifianți, lucru care determină îmbunătățirea factorilor de mediu prin reducerea poluării. De asemenea, mai cred oficialii din Primăria Panciu, va fi prelungită durata de viață a autovehiculelor prin reducerea defecțiunilor tehnice produse de infrastructura rutieră degradată, vor fi reduse costurile de întreținere a infrastructurii rutiere. Conducerea Primăriei Panciu mai crede că reabilitarea infrastructurii locale va duce la creșterea nivelului investițional și atragerea de noi investitori autohtoni și străini, care să dezvolte zona, dar și la creșterea gradului de civilizație, aspect care favorizează dezvoltarea mediului de afaceri și atragerea de noi investiții.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?