Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

STOP CORUPȚIEI! Ofițerii DGA încurajează cetățenii să sesizeze faptele de corupție


Astăzi este Ziua Internațională Anticorupție. Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției a stabilit, în urmă cu 12 ani, data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internațională Anticorupție.
    Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției este primul tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției. De asemenea, declarația Primei Conferințe Anuale și a Adunării Generale a Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție, susținută la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, îndeamnă autoritățile competente să aplice prevederile relevante ale Convenției pentru a stabili și întări sistemul de luptă împotriva corupției, precum și încurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internaționale Anticorupție.
    „O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenței și a responsabilității propriilor acțiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilenți. Corupția reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa statului de drept în cadrul societății contemporane, subminând instituțiile și valorile democratice, atentând la ordinea socială și capacitatea statului de a asigura drepturi și libertăți egale cetățenilor săi. Altfel spus, corupția ne afectează pe toți și slăbește respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea și combaterea practicilor corupte. Direcția Generală Anticorupție, și cu această ocazie, dorește atragerea cetățenilor și a funcționarilor onești în lupta cu acest flagel, pentru a reuși împreună conștientizarea cu privire la riscurile pe care le comportă săvârșirea unor fapte de corupție. Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, dorim să mulțumim tuturor instituțiilor de aplicare a legii, societății civile și cetățenilor. De asemenea, mulțumim structurilor M.A.I. care au contribuit și susținut și în acest an demersurile instituționale în lupta împotriva corupției, precum și personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și care a înțeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul și importanța Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Județean Anticorupție Vrancea.
    La nivelul județului Vrancea, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, telefon 0237.207.119, e-mail vrancea.dga@mai.gov.ro. Cetățenii care doresc să sesizeze fapte de corupție săvârșite de către personalul MAI se pot prezenta în audiență la sediul serviciului în fiecare zi de miercuri, între orele 12.00-15.00, sau ori de câte ori consideră necesar. De asemenea, pot apela linia verde anticorupție 0800.806.806, principal canal de comunicare cu publicul, ce pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție, apelabilă gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?