Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Apel pentru combaterea marginalizării în școli a copiilor instituționalizați


Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au transmis un apel către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, în vederea colaborării pentru eliminarea marginalizării, etichetării și agresării în școli a elevilor ce provin din sistemul de Protecția Copilului. În adresa trimisă către ISJ se detaliază faptul că în grija DGASPC Vrancea sunt copii și tineri separați temporar sau definitiv de familie, printr-o hotărâre judecătorească sau hotărâre emisă de Comisia pentru Protecția Copilului, familia fiind în incapacitate de a le asigura cele necesare unui trai normal. Aceștia beneficiază atât de cazare și  masă, cât și de sprijin și îndrumare în vederea adaptării cât mai eficiente la cerințele mediului social. 
Totodată, ei sunt înscriși la școală, unii dintre ei obținând rezultate excelente, ceea ce demonstrează oricui că se poate și că munca specialiștilor din sistemul de Protecția Copilului nu e de prisos. „Din păcate, am întâlnit cazuri când acești copii/ tineri ne-au semnalat situații când, în cadrul școlilor, au fost marginalizați, etichetați, uneori chiar agresați, singura lor vină fiind aceea de a fi de la «casa de copii». Îngrijorarea noastră și ceea ce ne-a determinat să vă semnalăm și dumneavoastră această situație este determinată de numărul tot mai mare de astfel de situații în ultima perioadă. Facem un apel la dumneavoastră pe aceasta cale, fiind o instituție reper, cu autoritate la nivelul învățământului județean, în a ne uni forțele în vederea corectării unor astfel de comportamente în rândul copiilor noștri”, se precizează în adresa DGASPC.
    În aceeași adresă, cei de la Direcție își exprimă disponibilitatea de a participa, unde se va considera necesar, la orele de dirigenție, cu scopul de a dezvolta empatia, înțelegerea și toleranța elevilor din familii față de colegii lor, care nu au greșit cu nimic prin faptul că nu au avut șansa să crească într-o familie. „Considerăm că este un gest uman, dar și o mare responsabilitate pentru noi să-i îndrumăm, să-i informăm corect și să-i sprijinim în a fi oameni mai buni cu cei din jurul nostru”, se mai arată în adresă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?