Ediția: Joi 6 februarie 2025 Nr. 6809
Ediția: Joi 6 februarie 2025 Nr. 6809

Câmpuri. Iluminat public modern, pentru „ridicarea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții”

          240.000 de lei este suma pe care autoritățile din Câmpuri o au la dispoziție pentru delegarea de gestiune prin concesiune a Serviciului de iluminat public din comună, în acest sens fiind scos la licitație un contract pe SEAP. Contract care este unul complet, dat fiind că, așa cum se explică în documentație, are în vedere mai multe aspecte. Obiectul îl reprezintă concesionarea bunurilor ce compun sistemul, întreţinerea şi menţinerea în funcţiune a acestuia, optimizarea consumului de energie electrică, realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători, extinderea sistemului de iluminat public, dar și preluarea reclamațiilor.

          Serviciul de iluminat public are inclusiv un regulament, în care se subliniază că acesta „trebuie să asigure satisfacerea unor cerințe și nevoi de utilitate publică (…): ridicarea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții; creșterea gradului de securitate individuală și colectivă în cadrul comunei Câmpuri, precum și a gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale; punerea în valoare, prin iluminat adecvat, a elementelor peisagistice ale localității, precum și marcarea evenimentelor festive și a sărbătorilor legale sau religioase”.

Iar pentru cei interesați să depună oferte, se precizează că, în prezent, sistemul de iluminat public din comună este compus din 900 de stâlpi de tensiune joasă, 200 de tensiune înaltă, 713 lămpi, 7 puncte de aprindere. Astfel, în localitatea Câmpuri, 32 de străzi au sistem de iluminat – aferent pentru 1.189 de case, în Rotileștii Mici – 8 străzi, cu 260 case; Rotileștii Mari – 13 străzi, cu 188 de case; Fetești – 18 străzi, cu 212 case, iar Gura-Văii – 8 străzi, cu 231 de case.

De aceea, contractul prevede inclusiv modernizarea sistemului de iluminat public „dacă situația o va impune, prin extinderea iluminatului stradal-rutier, extinderea iluminatului ornamental, modernizarea sistemului de iluminat architectural”, „la cererea autorității contractante”.       În plus, o altă cerință ține și de realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători. „Lucrările de realizare a iluminatului ornamental festiv de sărbători se vor realiza la solicitarea autorității contractante și vor fi plătite (…) la finalizarea lucrărilor. Contravaloarea iluminatului ornamental festiv de sărbători se va deconta pe baza situațiilor de lucrări acceptate (…)  Lucrările de exploatare, întreținere, menținere a sistemului de iluminat public se vor deconta lunar pe baza situațiilor de lucrări acceptate (…). Nu se admite depășirea valorii ofertate pentru 5 ani a lucrărilor de întreținere-menținere”, se detaliază în caietul de sarcini. Tot aici se mai arată însă și că în următorii 5 ani nu sunt prevăzute „modernizări care să intre în sarcina ofertantului câștigător”.

În ceea ce privește realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători, cerința este specifică. Ofertantul declarat câștigător trebuie să aibă în vedere montarea/ demontarea a câte maxim 10 bucăți de figurine pe stâlpi, medalion ax, traversare tip banner, traversare tip fluture, plasă luminoasă de 2×6 metri și plasă luminoasă 2×3 metri, dar și figurine 3D.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Facebook/Primăria Comunei Câmpuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?