Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

„Conversaţii Psihologice la Muzeu” – proiect derulat de Muzeul Judeţean Buzău

            Peste 300 de persoane au participat la întâlniri cu specialişti în psihologie şi psihoterapie în cadrul proiectului „Conversaţii Psihologice la Muzeu”, derulat de Muzeul Judeţean Buzău, temele abordate făcând referire, printre altele, la provocările adolescenţei – bullying-ul, ADHD-ul şi autismul.

Proiectul, implementat în perioada 10 februarie – 7 decembrie, a reprezentat o platformă prin care Muzeul Judeţean Buzău a oferit persoanelor interesate prilejul de a cunoaşte specialişti, în scopul promovării psiho-educaţiei. „În cadrul celor 9 întâlniri, organizate în spaţiile expoziţionale ale muzeului, publicul a avut prilejul să interacţioneze cu profesionişti în sănătatea mintală. Printre temele abordate se numără: gestionarea sănătoasă a pierderilor, provocările adolescenţei, dimensiunile singurătăţii, agresivitatea şi bullying-ul, alegerile conştiente şi curajul în faţa schimbării, neurodivergenţa, ADHD-ul şi autismul. Unul dintre indicatorii programului a fost acela de a contribui la construirea unei punţi de încredere şi deschidere între psihologi şi comunitate, promovând o abordare informată în îngrijirea sănătăţii emoţionale. Experienţa celor peste 300 de beneficiari direcţi ai proiectului, precum şi interesul observat în zona beneficiarilor indirecţi, cu peste 20.000 de interacţiuni în spaţiul virtual, determină continuarea şi redimensionarea proiectului pe parcursul anului 2025”, a transmis Muzeul Judeţean Buzău.

            Potrivit organizatorilor, de-a lungul sesiunilor de comunicare, patrimoniul cultural al muzeului a fost prezentat într-un mod inedit, în dorinţa de a identifica noi categorii de public. „Consolidarea imaginii instituţiei muzeale, permanenta căutare de soluţii inovative şi introducerea de noi mijloace şi metode de abordare a actului muzeal în interesul publicului, precum şi raportarea la necesităţile culturale ale beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari au determinat profesionişti în domeniul psihologiei să conlucreze cu muzeul în acest scop. De altfel, studii din publicaţii precum Frontiers in Psychology, ArtNews (Art in America), Museum International ş.a. demonstrează valoarea curativă şi terapeutică a spaţiilor muzeale şi a galeriilor de artă”, informează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?