Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

VIDEO: Președintele CJ Vrancea, ales și președinte al Asociațiilor „Vrancea Curată“ și „Vranceaqua“

          Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici este noul președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Vrancea Curată“. Alegerea sa a avut loc cu unanimitatea voturilor celor prezenți la ședința Adunării Generale a ADI „Vrancea Curată“ care a avut loc joi în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea. „Vă mulțumesc foarte mult pentru încredere și voi face tot ceea ce trebuie pentru ca acest proiect „Vrancea Curată“ să intre efectiv în funcțiune. Va trebui să ne întâlnim și să decidem ca și acest proiect care a început în 2007, mai avem puțin și se fac 20 de ani, să intre deplin în funcțiune. Dar pentru asta trebuie să fie mulțumiți abonații, respectiv vrâncenii care vor trebui să încheie contracte de prestări servicii cu operatorii“, a declarat Nicușor Halici.

          Tot în ședința de ieri a fost actualizat Statutul ADI „Vrancea Curată“, ca urmare a schimbării unora dintre primari în urma alegerilor care au avut loc în luna iunie a acestui an. Totodată, au fost aleși membrii Consiliului Director al ADI Vrancea Curată, aceștia fiind Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani, George Nica, primarul municipiului Adjud, Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești, Adrian Toderașc, primarul orașului Mărășești, Nicolai Mărăscu, primarul orașului Panciu, Alexandru Zar, primarul comunei Golești, Fănică Popa, primarul comunei Bolotești, Silviu Stoica, primarul comunei Bălești.

Adunarea Generală a mai hotărât desemnarea membrilor Comisiei de Cenzori, aceștia fiind de profesie economiști, respectiv: Claudia Ostafie, Virgil Mocanu și Dorinel Gheorghe.

          De asemenea, a fost aprobat modelul de contract de prestare a serviciului care urmează să fie încheiat între SC Polaris M. Holding SRL și utilizatorii casnici și non casnici din zona Lotului 1-Focșani. Din acest lot fac parte 28 de UAT-uri, inclusiv municipiul Focșani.

CUP SA, ținta nemulțumirilor primarilor vrânceni

          Tot ieri a avut loc și Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vranceaqua“, în cadrul căreia a fost ales președinte Nicușor Halici, președintele Consiliului Județean Vrancea, cu unanimitate de voturi. „Vă mulțumesc pentru încredere și voi face tot ce pot ca să nu dezamăgesc. Vranceaqua este un proiect important, care în prezent are în derulare etapa a II-a, în valoare de peste 247 de milioane de euro. Până în prezent, din această etapă s-a realizat 50 la sută și asta din cauza constructorului care a intrat în insolvență. S-a ajuns la rezilierea contractului, iar ulterior la reluarea procedurilor de licitație. Va trebui să discutăm și să vedem cum putem faza această etapă aflată în derulare și în paralel să demarăm etapa a III-a și să reușim ca într-un interval de patru ani să avem un sistem bun de apă și canalizare de care să beneficieze vrâncenii“, a precizat președintele Nicușor Halici.

          În cadrul aceleiași ședințe a fost actualizat Statutul ADI „Vranceaqua“ și au fost aleși membrii Consiliului Director, aceștia fiind Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani, George Nica, primarul municipiului Adjud, Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești, Adrian Toderașc, primarul orașului Mărășești, Nicolai Mărăscu, primarul orașului Panciu, Nicușor Păcuraru, primarul comunei Vulturu.

          Modul de lucru, facturarea unor cantități de apă considerate prea mari și lipsa intervențiilor, mai ales în situațiile în care au loc investiții, au fost principalele nemulțumiri ridicate la adresa operatorului regional CUP SA Focșani. Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a arătat că există mai multe neconcordanțe între cantitățile livrate și cele facturate, precizând că tot mai mulți focșăneni se plâng că li se facturează cantități colosale deși în apartamentele respective locuiesc una sau două persoane. Acesta a susținut că atunci când au loc investiții în municipiu, cei de la CUP nu vin să ridice capacele la cotă pe străzile care au fost reabilitate. Și astfel de exemple au continuat. Au fost primari care s-au plâns că cei de la CUP facturează în mod constant apa pluvială deși sunt ani de zile în care precipitațiile sunt ca și inexistente, în special pe perioada verii.

          Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a propus ca sumele provenite din redevențe să fie atribuite fiecărei localități, în funcție de cuantumul ce revine fiecărui UAT. Acesta a arătat că recent a realizat o investiție, în valoare de 400 de mii de lei, constând în racordarea unui bloc la rețeaua de canalizare, pe care a fost obligat să o cedeze cu titlu gratuit către CUP. Au existat și primari care s-au plâns de faptul că pe timpul verii mai multe comune nu au apă potabilă și că în acele localități nu s-au făcut investiții în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?