Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani oferă 12.594.066,01 lei pentru alimentele destinate pacienților, în cadrul unei proceduri inițiate pe SEAP. Este vorba despre un acord-cadru de furnizare a diverselor produse alimentare necesare, pentru 24 de luni, în funcție de necesități. Iar în aceste condiții, contractul este împărțit pe nu mai puțin de 20 de loturi.
Primul lot vizează cumpărarea de fructe – mere, lămâi, portocale și banane (3 kg), apoi legume – fasole boabe uscată, cartofi, ceapă uscată, morcov, varză albă, țelină rădăcină, păstârnac (albitură), pătrunjel (frunze verzi), gogonele verzi, hrean, usturoi, ardei gras, ardei kapia și roșii (6 kg).
Se caută și „fructe transformate”, adică gem (345 ml) și compot (720 ml) – 5 bucăți și „legume transformate” – ghiveci legume (720 ml), conservă măzare fină și conservă fasole păstăi (720 ml), conservă spanac – frunze (720 ml), pastă tomate (720 ml), roșii în bulion (720 ml), suc de roșii (720 ml), vinete în bulion (370 ml), castraveți în oțet (720 ml), zarzavat ciorbă (720 ml), sfeclă roșie (720 ml), și măsline în ulei.
Pe listă se află și condimente și mirodenii – vegeta, foi dafin la plic, pătrunjel și mărar, scorțișoară, boia ardei dulce/ iute, piper și cimbru – toate la plic, oțet alimentar, sare extrafină, sare bucătărie iodată, borș la putină, precum și ceaiuri din plante, la cutie – tei, sunătoare, mușețel, mentă sau orez, zahăr, ouă, produse de morărit, ulei și paste făinoase – fidea, tăiței.
Spitalul Județean a trecut pe listă și hrana pentru cei mai mici pacienți, adică laptele praf, care trebuie să aibă grăsime 26% și minim 16% proteină, dar și produse lactate – lapte pasteurizat, kefir 3% grăsime, smântână, telemea cu sare, telemea fără sare, cașcaval, unt de masă, brânză „Făgaraș”, brânză grasă de vacă (27% grăsime), brânză frământată și iaurt natural (2,8% grăsime).
Viitorul contract-cadru va fi încheiat și pentru loturi care implică furnizarea de produse din carne refrigerată – pui (pulpe cu os, piept cu os, ficăței), vită (pulpă fără os) și porc (pulpă dezosată), dar și salamuri și mezeluri – batoane salam vară, crenvuști piept pui și șuncă presată porc sau conserve din carne – pateu de ficat, conservă de vită și de porc în suc propriu și produse de patiserie și cofetărie: cozonaci și biscuiți simpli.