Consiliul Județean a aprobat ieri, în ședință ordinară, un act adițional la Acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului “Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea“. Actul adițional permite atragerea de noi parteneri în acest proiect de anvergură.
La nivelul județului Vrancea a fost constituit consorțiul pentru învățământ dual, al cărui lider este Consiliul Județean Vrancea la care au aderat două universități de prestigiu, care au filiale în Focșani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea București), trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL).
Consiliul Județean Vrancea are în derulare cel mai important proiect educațional din județ, menit să încurajeze învățământul tehnic și economic la nivelul județului. Este vorba de construirea unui Campus școlar și universitar, care va avea spații de învățământ, spații de cazare, cantină, bază sportivă, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere, care vor deservi liceele și instituțiile de învățământ superior de stat din cadrul consorțiului de învățământ dual.
În prezent, Consiliul Județean Vrancea are în desfășurare licitația publică privind serviciile de proiectare și lucrările de construcție și dotarea cu utilaje și echipamente pentru Campusul profesional integrat, liceal și universitar care va fi realizat în Vrancea, fiind în etapa de evaluare tehnică a celor 10 oferte depuse.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a proiectului este de 157.146.578 lei.
Campusul școlar și universitar urmează să fie construit în Focșani pe o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie, cu 12 stații de încărcare pentru mașini electrice. Campusul va dispune de resurse educaționale, mobilier, ateliere de practică pentru elevi și studenți, precum și de ateliere digitale, asigurând infrastructura necesară pentru pregătirea profesională optimă a elevilor și a studenților.
Mai multe proiecte de hotărâre, aprobate de plenul Consiliului Județean
Plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat mai multe proiecte de hotărâre din care amintim: „Actualizarea elementelor de identificare și a valorii de inventar a imobilului identificat la poziția 122 din anexa domeniului public al județului Vrancea”; ,,Modificarea prețurilor medii ale produselor agricole necesare evaluării în lei a veniturilor din arenda exprimată în natură pentru anul 2024“; ,,Asigurarea unui autoturism secretariatului tehnic al comisei mixte de rechiziții a județului Vrancea“; „Aprobarea documentației tehnice la faza Notă conceptuală și Temă de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare corp bloc alimentar CSEI Mihalceni”; „Transformarea unor posturi contractuale din statul de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vrancea“; „,Repartizarea sumei de 55 mii lei către Comuna Cotești pentru implementarea Programului pentru Școli al României, în intervalul 09.09.2024-31.12.2024, anul școlar 2024-2025”; „Aprobarea execuției bugetare pentru trimestrul al II lea al anului 2024”; ,,Aprobarea rectificării bugetelor proprii ale Județului Vrancea pentru finanțarea Unității Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea, pe anul 2024”; „Trecerea din domeniul public în domeniul privat al Unității Administrativ Teritoriale Județul Vrancea a Corpului 4, parte componentă a imobilului „Centrul Militar Zonal”, în vederea demolării”.