Postare facebook/Garda de Mediu Vrancea:
Una din problemele des întâlnite în județ, este cea legată de stocarea temporară a unor deșeuri menajere. Au fost aplicate sancțiuni și au fost întocmite și sesizări penale pentru autoritățile administrației publice locale. “Stocarea temporară” pentru a nu avea încadrare contravențională sau infracțională trebuie realizată conform legislației de mediu. Ord.2/2021 stabilește cadrul legal de înființare a unui astfel de depozit. Prin definiția cuprinsă în acest act normativ, depozitul – este un amplasament pentru eliminarea finală a deşeurilor prin depozitare pe sol sau în subteran, inclusiv:
– spaţii interne de depozitare a deşeurilor, respectiv depozite în care un producător de deşeuri execută propria eliminare a deşeurilor la locul de producere;
– o suprafaţă permanent amenajată, respectiv pentru o perioadă de peste un an, pentru stocarea temporară a deşeurilor, dar exclusiv:
-instalaţii unde deşeurile sunt descărcate pentru a permite pregătirea lor în vederea efectuării unui transport ulterior în scopul recuperării, tratării sau eliminării finale în altă parte.
În mod obligatoriu, reglementarea activităţii privind depozitarea deşeurilor se face prin emiterea acordului de mediu, cu respectarea prevederilor Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, a autorizaţiei de mediu, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1.798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau a autorizaţiei integrate de mediu, cu respectarea prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale, cu modificările şi completările ulterioare.
Sursa foto: facebook/Garda de Mediu Vrancea
Să luați măsuri la Slobozia Bradului se da foc la deșeuri din plastic și nu se poate respira un aer decent Rugam Autoritățile vsa ia măsuri
Garda de mediu se face că nu aude cînd sunt contactați prin 112.Va Mulțumesc Anticipat