Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea are în intenție să renoveze sediul principal, de pe strada Cezar Bolliac din Focșani. Însă nu oricum, ci cu fonduri europene, pentru aceasta instituția căutând pe SEAP servicii pentru elaborarea documentațiilor necesare accesării fondurilor în cadrul apelului de proiecte al Programului Regional Sud Est 2021 – 2027.
Serviciile în cauză au fost estimate a ajunge la suma de 165.546,22 lei, obiectivul de investiții avut în vedere fiind intitulat „Consolidarea și eficientizarea energetică a Sediului Administrativ”. „Realizarea acestei investiții va contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, creând premisele unui mediu propice dezvoltării profesionale, care va conduce la creșterea calității serviciilor furnizate societății, acoperind totodată nevoile identificate la nivelul instituției pe acest palier prin accesarea de fonduri externe nerambursabile.
De asemenea, prin derularea acestui obiectiv de investiții, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea va contribui la îndeplinirea dezideratelor stabilite prin strategiile naționale și europene referitoare la reducerea riscului seismic al clădirilor cât și la sprijinirea renovării parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, atât publice, cât și private, și transformarea sa treptată într-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficiență energetică și de carbonat până în 2050”, se explică în caietul de sarcini.
Operatorul care va câștiga licitația trebuie să se ocupe de auditul energetic, documentația pentru obținerea avizelor și acordurilor, cea de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), realizarea modificărilor aferente documentațiilor întocmite (în situația în care se solicită), iar mai apoi, constituirea dosarului de finanțare.
„Imobilul situat în localitatea Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, jud. Vrancea, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea este construit în anul 1977, perioadă în care s-au produs deteriorări și fisuri vizibile în pereți și la stâlpi cu desprinderi de tencuială.
Imobilul face parte din domeniul public al statului (…), având o suprafață construită la sol de 644 mp și o suprafață construită desfășurată de 2.316 mp. (…) Clădirea are regimul de înălțime D+P+3E, având configurația spațială de tip monobloc, perimetru dreptunghiular, cu lungimea de 38,45 m, iar lățimea de 16,00 m pentru 2 niveluri (demisol, parter) și de 11,00 m pentru 3 niveluri (et. 1,2,3)”, se mai detaliază în documentație.