Școala Gimnazială Jariștea va fi reabilitată, în cadrul unui proiect care vizează creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei. Banii necesari contractului, 2.052.357,38 de lei, au fost obținuți de autoritățile din comună prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmărindu-se efectuarea de lucrări complexe. Imobilul care găzduiește școala are un etaj, în interior fiind secretariatul, biroul directorului, cancelaria, un cabinet medical, holuri, o magazie și o boxă, 8 săli de clasă, un laborator, biblioteca șamd.
În total, sunt trei corpuri de clădire, realizate în etape diferite: corpul principal – construit în 1964, grupurile sanitare – în 2012 și corpul pentru centrala termică. Iar partea care va fi reabilitată este doar școala, dat fiind că acest corp „nu corespunde din punct de vedere energetic cerințelor actuale”. Este totuși și o veste bună, anume că imobilul „se încadrează în clasa de risc seismic Rs III, din care fac parte clădirile la care răspunsul seismic așteptat sub efectul cutremurului de proiectare corespunzător stării limită ultime-avarii care nu pun în pericol rezistența și stabilitatea/ degradări moderate ale pereților nestructurali”.
Așadar, „expertiza tehnică stabilește faptul că nu sunt necesare lucrări de consolidare a clădirii”. În final, va fi sporită rezistența termică unidirecțională a pereților exteriori, a soclului și a podului, va fi înlocuită tâmplăria, vor fi montate pompe de căldură aer-aer, un sistem fotovoltaic, un convector electric și sisteme individuale de ventilare mecanică cu recuperare de căldură, va fi modernizat sistemul de iluminat, dar și reparate șarpanta, învelitoarea, sistemul de colectare ape meteorice și trotuarele de protecție.