In memoriam!
Ieri, 29 iunie 2024, comunitatea învățământului vrâncean a aflat cu profundă durere vestea pierderii unui cadru didactic valoros, profesoara de biologie, Mariana Ionel.
Este o grea încercare pentru foștii colegi și elevi această dispariție neașteptată, mai ales că a intervenit surprinzător de repede, fără ca nimeni să bănuiască ceva despre existența vreunei suferințe grave.
Pentru toți cunoscuții, profesoara Mariana Ionel a fost un izvor de pozitivitate și de energie, reușind să transmită tuturor, prin toată ființa ei, încredere și optimism, în orice situație. Avea un fel numai al ei de a găsi pentru fiecare dintre noi o vorbă de încurajare, un sfat înțelept, un sprijin necesar, în momentele noastre de impas.
Mariana Ionel și-a făcut debutul în învățământ, la Școala Generală din comuna Mircești, unde a îndrumat și a educat până în anul 1990 primele ei generații de elevi, care astăzi îi datorează recunoștința reușitei lor în viață. După acestă perioadă, a funcționat la Catedra de Biologie, la Școala cu Clasele I-VIII, „Ion Basgan”, Focșani, unde s-a bucurat de respectul și aprecierea întregului colectiv profesoral.
A fost o profesoară cu vocație, care și-a respectat menirea didactică de a forma oameni cu un nivel înalt de cunoaștere, amplificând activitatea de la catedră, cu activități extracurriculare interesante, orientate să întregească direct, prin cercetarea practică, orizontul de informații despre tainelor naturii. A știut să-și apropie familiile copiilor cu care a lucrat, reușind să-i atragă pe părinți într-o colaborare fructuoasă cu școala. A pus suflet și pasiune în educarea elevilor, cunoscându-le îndeaproape problemele cu care se confruntau unii dintre ei și implicând-se cu eficiență în rezolvarea lor.
Pentru toți care am cunoscut-o, Mariana Ionel ne lasă în memorie amintirea unei ființe solare, care ne-a adus un plus de lumină în trecătoarea noastră călătorie pe pământ.
Dormi în pace, suflet blând, îngerii să-ți vegheze somnul în Împărăția Cerului!
Colectivul Didactic al Școlii cu Clasele I-VIII, „Ion Basgan”