Jurizarea pentru premiile care se vor acorda în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială s-a încheiat, reprezentanții Vrancei fiind în top 3 la cinci categorii! Astfel, Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea, se află printre cei trei candidați care au fost selectați pentru „Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenței sociale”, iar colega noastră, jurnalista Laura Breană, printre cei selectați de juriu la categoria „Premiul pentru jurnalism”. De asemenea, Alina Gîrleanu, asistent social în cadrul SPLAS Focșani și președintele Sucursalei Vrancea a Colegiului Național a Asistenților Sociali din România (CNASR) se află printre primii trei candidați selectați la două categorii, după cum urmează: „Asistentul social al anului 2015” și „Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie socială”. Tot printre primele trei clasate se află și Sucursala Vrancea a CNASR, la categoria „Premiul pentru cea mai activă sucursală a CNASR”.
Câștigătorii la toate categoriile vor fi desemnați în data de 14 martie, în cadrul Galei ce va fi organizată la Ateneul Român din București. Andreea Marin va fi din nou pro bono alături de Colegiul Național al Asistenților Sociali, evenimentul bucurându-se de recitalul de excepție al lui Alexandru Tomescu și a sa vioară Stradivarius. Pe scena Ateneului vor mai urca Proconsul și actrița Daniela Nane.
Potrivit comunicatului dat publicității de CNASR, Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este primul eveniment organizat în 2016 de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România ca parte a unei campanii naționale prin care se urmărește punerea în valoare a profesiei de asistent social. CNASR a organizat în 2015 o serie de dezbateri publice cu actorii politici, reprezentanții sindicatelor, ai societății civile și ai mass media, precum și o serie de studii la nivel național prin care a prezentat o imagine exactă a situației sistemului social românesc și a beneficiarilor – persoane cu dizabilități, copii instituționalizați, vârstnici, minorități, persoane abuzate. Fiecare demers public a prezentat, de asemenea, măsuri concrete și fără costuri suplimentare prin care se poate îmbunătăți statutul asistenților sociali și al sutelor de mii de beneficiari, odată cu clarificarea cadrului legislativ. „Resursele financiare necesare există deja în bugetul autorităților centrale și locale, precum și cadrul legislativ general ce trebuie nuanțat. Toate studiile și rapoartele internaționale și cele realizate în România arată clar că s-a ajuns într-un punct mai critic decât oricând, atât din punctul de vedere al numărului celor care au nevoie de asistență socială, cât și din al celor care fac o meserie din a-i ajuta pe cei în nevoie. Tot ce trebuie să facem este să conștientizăm că lucrurile se pot schimba în bine dacă se vrea acest lucru la nivelul decidenților”, a spus Doru Buzducea, președintele CNASR la lansarea înscrierilor pentru Gala Asistenților Sociali, ediția 2016.
Obiectivul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială este de a recompensa și de a pune în valoare asistenții sociali care au avut rezultate deosebite în anul 2015, precum și de a recunoaște contribuția celor care au participat la dezvoltarea asistenței sociale și au promovat profesia de asistent social în anul 2015.
Pentru cele 18 premii care se vor decerna la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială au fost înregistrate peste 1000 de nominalizari din întreaga țară..
În urma jurizarii, au fost realizate câte trei nominalizari pentru fiecare dintre cele 18 secțiuni, Vrancea fiind în top la cinci dintre acestea!
Lista cu finaliștii AICI.