Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Beneficiile insectelor din păduri, prezentate elevilor din Soveja, Vidra, Păulești, Negrilești, Tulnici și Nistorești

Informare de presă, 12.04.2024

          În cadrul proiectului LIFE ROsalia s-au desfășurat, în perioada 09-11.04.2024, ore deschise cu elevii din clasele V-VIII din unitățile școlare situate în comunele Soveja, Vidra, Păulești, Negrilești, Tulnici și Nistorești. Pe parcursul acestor ore au fost prezentate informaţii privind:

  • Proiectul LIFE19NAT/RO/000023 Conservarea insectelor saproxilice în Carpați – LIFE  ROsalia
  • Aspecte referitoare la speciile vizate de proiect care sunt specii prioritare strict protejate prin Directiva Habitate și beneficiile practice pe care acestea le aduc ecosistemelor
  • Argumente în favoarea conservării naturii
  • Precizări privind ediția 2024 a concursului interșcolar, intitulat „Supereroii din lumea insectelor saproxilice”.

          Acțiunile au ca scop transmiterea de informații referitoare la beneficiile speciilor de insecte saproxilice Rosalia alpina (croitorul fagului) Osmoderma eremita (gândacul sihastru), Morimus funereus (croitorul cenușiu) Lucanus cervus (rădașca) și Cerambyx cerdo (croitorul mare al stejarului) în rândul generației tinere, creșterea gradului de acceptare a insectelor saproxilice în rândul populaţiei locale şi conştientizarea necesităţii acţiunilor de conservare a acestor specii.

          Aceste activități sunt parte a proiectului „Conservarea insectelor saproxilice în Carpați – LIFE ROsalia”. Proiectul este implementat de către Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea în parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea și Universitatea din București și este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului LIFE Natură și Biodiversitate. Proiectul își propune să îmbunătățească statutul de conservare al croitorului fagului (Rosalia alpina) prin realizarea de acțiuni demonstrative de creștere a favorabilității habitatelor forestiere din Carpați.

          Pe această cale dorim să mulțumim tuturor elevilor și profesorilor pentru implicarea lor în desfășurarea acestor activități.

Director Executiv, Valentin Logodinschi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?