La Maison Florus și-a deschis astăzi porțile pentru a-și primi primii oaspeți. Un restaurant, care este însă mai mult decât atât. Este un loc cu suflet, pentru prieteni și familie. Iar aici trebuie să îi dăm dreptate artistului care și-a pus amprenta atunci când a transformat această clădire istorică într-un restaurant rafinat: „După aproape 150 de ani, această casă a înflorit din nou. Este tânără, frumoasă, nu mai este o bătrână doamnă. Acum este o doamnă elegantă, iar noi suntem fericiți să lăsăm ceva după noi. Pentru că nu suntem proprietari, suntem „depozitari”, pe o perioadă scurtă de timp. Și privilegiați să decidem ce se poate face în locul acesta”, ne-au spus Mariana și Daniel, inițiatorii proiectului.
Am intrat astăzi în acest loc de poveste, și le-am dat dreptate. Rafinament, eleganță, dar într-un stil care te face să te simți acasă. Muzica și bunul gust te poartă, într-adevăr, departe, este „un loc în care putem călători ușor, în timp, dar și în alte locuri”, pentru că „toată lumea vrea să plece, să evadeze, de ce să nu evadăm aici?” . Pe scurt, La Maison Florus este un restaurant, dar și o cafenea și un spațiu pentru evenimente culturale, cu parfumul epocii de altă dată a orașului nostru. „Ideea de bază era să creăm un loc unde sufletele să se întâlnească. Și emoțiile. Un loc de emoții: vizuale, auditive, olfactive, gustative.
Eu sunt vizionar, îmi place să gândesc dinainte lucrurile, să le pregătesc. Pentru că, dacă nu sunt pregătite cum trebuie, nu merge. Și mi-a trebuit mult timp să mă decid să dau drumul. Pentru că am considerat că este o mare responsabilitate să îți primești oaspeții cum se cuvine. Nu poți să te prezinți oricum și da, trebuie să fii perfecționist când este vorba despre ceilalți. Consider că o echipă frumoasă, mare, care să poată să vină în întâmpinarea nevoilor oaspeților este o mare responsabilitate pentru mine. Ne dorim să creăm plus-valoare, să animăm orașul, să aprindem becurile. În loc să fim ultimul care stinge lumina și pleacă, acest loc să fie primul care aprinde lumina dimineață și începe să trăiască. Mi-am pus sufletul aici. Pentru că numai așa putem construi ceva frumos.
Fiecărei flori îi trebuie timp să crească, să își dea parfumul și să te bucure. E veselie, e culoare. Viața e frumoasă, iar noi trebuie să ne-o trăim. Trebuie să o construim în jurul lucrurilor frumoase, numai așa se poate profita la maxim de ea”, mai spune Daniel. Acesta a adus cu sine experința anilor petrecuți la Paris, dorind să recreeze în vechea casă din Focșani acea atmosferă. Iar noi spunem că a reușit. Și La Maison Florus este și ceva în plus: „Dacă noi nu avem grijă de trecutul nostru, copiii noștri nu vor ști de unde vin. Nu vor ști absolut deloc cine sunt. Vreau să primesc aici tineri artiști, tineri care vor să învețe, să îi formăm, să încercăm să le dăm un viitor și să poată să meargă mai departe. Este foarte important și e o mare responsabilitate pentru noi”.
Iar din ce ne-au mai spus inițiatorii proiectului, totul a fost pregătit cu grijă. Nu doar când a venit vorba despre reabilitarea casei istorice, ci și legat de calitatea serviciilor care, de astăzi, sunt oferite oaspeților. „Am încercat să surprindem nevoile, să oferim un pic de evadare. Am conceput meniul pentru oaspeți astfel încât să nu lipsească nimic – inclusiv pentru cei care au cunoștințe înalte, și să fie o gamă largă, pentru toată lumea, eleganță”, mai spun Marian și Daniel. În ceea ce privește prețurile, aceștia spune că sunt cu bun-simț, „să nu șocăm. Sunt prețuri agreabile, pentru că preferăm ca oamenii să se simtă bine”.
Iar aceasta înseamnă că familia La Maison Florus vă așteaptă cu drag să petreceți timp de calitate, într-o atmosferă plăcută, pentru un mic dejun delicios, un prânz sau o cină de neuitat.
Restaurantul se află pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 3 din Focșani și va fi deschis zilnic, de la 9.30 la 22.00. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon +40 774 467 452.