Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

FOTO! Adjud. Discuții privind situaţia copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate din Regiunea Sud-Est

„Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați la muncă în străinătate” este un proiect care s-a derulat în Școala Gimnazială „Mihail Armencea” în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, care s-a adresat elevilor cu părinți la muncă în străinătate și care a avut ca scop stimularea participării la educație și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Conform datelor furnizate de Elena Năstac, directorul Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud, au răspuns invitaței și au participat la eveniment comisarul-șef Manolache Monica, șef al Biroului de Siguranță Școlară Vrancea, comisar-șef Cantaragiu Sergiu-Mihail, reprezentant al Poliției Municipiului Adjud, reprezentanți ai Jandarmeriei, toți profesorii școlii, dar și colegi din alte instituții școlare. Având în vedere importanța acestei problematici, precum și caracterul interinstituțional și multidisciplinar al intervențiilor menite să vină în sprijinul acestei categorii de copii, Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud, împreună cu Organizația Salvați Copiii au organizat masa rotundă privind situaţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate din Regiunea Sud-Est, care a avut loc săptămâna trecută la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului „Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați la muncă în străinătate”, POCU 139631 și bunele practici de intervenție dezvoltate prin proiect, atât prin serviciile oferite de specialiști, cât și prin implicarea rețelelor comunitare. „Activitățile proiectului au spus povestea binelui ce s-a țesut în fiecare zi, timp de doi ani. Pe măsură ce se apropie cea mai frumoasă sărbătoare din an, emoțiile sunt din ce în ce mai mari, de aceea, au fost amplificate de întâlnirea de astăzi. An de an, educația s-a transformat în șanse reale pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă, în străinătate, iar proiectul a asigurat servicii educaționale și de asistență socială pentru 100 de copii din școala noastră”, a declarat Elena Năstac, directorul Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud.

România este unul dintre statele europene puternic afectate de migrația forței de muncă, fapt ce a condus la apariția unui fenomen specific, respectiv a categoriei „copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate”. Dificultățile cu care se confruntă copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate au fost evidenţiate în mod constant în ultimii ani, migrația economică a părinților afectând grav copiii rămași acasă, atât din punct de vedere al vulnerabilității lor emoționale, educaționale și sociale, cât și prin prisma nereprezentării legale în cazul plecării ambilor părinți/părintelui unic susținător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?