Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Vrancea, din nou în Cartea Recordurilor: „Cel mai plin de farmec star de operă din lume”

Avem motive să ne mândrim cu județul nostru pentru că, de curând, Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) a publicat cel mai nou record românesc, și anume „Angela Gheorghiu – cel mai plin de farmec star de operă din lume”. Informația ne-a fost transmisă de Ramona Niță, reprezentant al Academiei Recordurilor Mondiale.

Potrivit site-ului https://www.worldrecordacademy.org/, de-a lungul timpului, în județul Vrancea au mai fost stabilite următoarele recorduri mondiale: „Mausoleul Mărășești, cel mai mare dedicat Primului Război Mondial”; „Fântânile din Păunești”; „Cel mai mare flash mob – Focșani”, „Cel mai rapid gol într-un meci under 19: Valentin Marin, Focșani”; „Liviu Librescu, EROUL de la Virginia Tech (a făcut liceul la Focșani, «Unirea»)”, „Eroina Măriuca Zaharia, cea mai tânără femeie soldat din Primul Război Mondial” și, cel mai recent, „Angela Gheorghiu – cel mai plin de farmec star de operă din lume”.

Soprana Angela Gheorgiu, originară din Adjud, i-a impresionat pe reprezentanții Academiei Recordurilor Mondiale, care au decis că locul ei este în vestita „Carte a Recordurilor”. Potrivit sursei citate anterior, soprana este considerată „cea mai plină de farmec și talentată cântăreață de operă a timpurilor noastre”. Vrânceanca a debutat pe scena Royal Opera House din Londra în 1992, iar de atunci și până în prezent a reușit să-și contureze o frumoasă imagine de star internațional.

Potrivit site-ului https://angelagheorghiu.com/, toate CD-urile sopranei „au fost apreciate de critici pe scară largă și au fost distinse cu numeroase premii precum Gramophone Awards, Diapason d’Or Awards, Choc du Monde de la Musique în Franța, Cecilia Prize în Belgia, Deutsche Schallplattenkritik-Preis în Germania, Echo Award, Premiul Italian Musica e Dischi Foreign Lyric Production Award, Premiul Criticilor din SUA etc”.

În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață/ actriță cu o tehnică vocală excepțională și o profundă inteligență dramatică și muzicală, ci și o comunicatoare magnetică care pătrunde în inimile și mințile unui spectru panoramic de public. Ea a adus cele mai înalte valori ale artei operistice unei comunități vaste din întreaga lume, la o scară neobișnuit de largă”, mai arată sursa citată. Angela Gheorghiu a distribuit și pe pagina ei de Facebook recordul stabilit, postarea adunând mii de reacții și sute de comentarii.

Focșani în Cartea Recordurilor

În 2018, aproximativ 1.700 de elevi din Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu și alte localități din Vrancea au participat la un flashmob dedicat mișcării. Evenimentul a fost organizat de profesorul de educație fizică și sport Aurel Șelaru – adjunctul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea de la acea vreme și de profesoara Lauriana Ailincuței, inspector școlar general al IȘJ Vrancea în acea perioadă. Academia Recordurilor Mondiale a stabilit că flashmob-ul de la Focșani a fost „cel mai mare antrenament flashmob/ cel mai mare antrenament flash mob”.

În 2016, Valentin Marin – care la acea vreme era jucător la LPS Focșani, a reușit să dea gol în secunda 3 într-un meci al Naționalei U19, stabilind astfel recordul mondial pentru „cel mai rapid gol într-un meci under 19”. Tânărul „a marcat şi al doilea gol al jocului şi a stabilit scorul final, 2-0 pentru LPS Focşani” în meciul jucat cu Oțelul Galați, notează site-ul https://www.worldrecordacademy.org/.

În lista publicată de Academia Recordurilor Mondiale apar și cele 30 de fântâni vechi de peste 200 de ani din satul Păunești, stabilind recordul pentru „cea mai mare densitate de fântâni”. Și eroina Măriuca Zaharia, cunoscută pentru implicarea ei în lupta de la Mărășești din timpul Primului Război Mondial, ocupă un loc important în lista recordurilor mondiale, fiind „cea mai tânără femeie soldat din Primul Război Mondial”. Un loc important în top-ul recordurilor îl ocupă și Mausoleul de la Mărășești, care este „cel mai mare mausoleu dedicat Primului Război Mondial”.

Ramona Niță spune că începând cu anul 2007 și până în prezent, „din România avem omologate circa 200 de recorduri, printre care «Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă de uz civil»; «Nadia Comăneci, prima notă de 10 la gimnastică»; «Helmuth Duckadam, cele mai multe penalty-uri consecutive apărate»; «Octavian Bellu și Mariana Bitang, cei mai de succes antrenori din lume»; «Ilie Dobre, 10 recorduri mondiale, cel mai de succes comentator Radio»; «Cleopatra Stratan, 6 recorduri mondiale»; «cea mai mare pâine cu cartofi (Indagra)»; «cel mai mare balmosh (jud. Alba)»; «cea mai mare pască (Rădăuți)»; «cel mai mare bulz» și « cel mai mare ou decorat tradițional (Suceava)»‟.

Puteți afla mai multe informații legate de recordurile stabilite atât la nivel național, cât și internațional, accesând site-ul: https://www.worldrecordacademy.org/.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?