Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 10, care îl are ca invitat pe colonel (în rezervă) doctor Adrian Boicu, medic specialist ortopedie – traumatologie la Spitalul Municipal din Adjud.
La finele lunii trecute, un cititor ne-a trimis o scrisoare de mulțumire adresată medicului Adrian Boicu. „Omul sfințește locul! Operație de succes în protezarea genunchiului cu diagnostic de gonartroză, realizată la o pacientă de 77 ani la Spitalul Municipal Adjud, de dr. Boicu Adrian. Am ajuns cu soacra mea la d-nul dr. Boicu Adrian știind că realizează cu succes protezări atât de genunchi cât și de șold”, se arăta în scrisoarea respectivă.
Originar din Iași, unde a absolvit Liceul „Emil Racoviţă”, Adrian Boicu a urmat apoi cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, în cadrul Institutului Medico-Militar, cursuri finalizate în 1995. A lucrat ulterior într-o unitate militară, timp de doi ani, la Odorheiu Secuiesc. A urmat rezidenţiatul în ortopedie-traumatologie, până în 2002, când a ajuns la Spitalul Militar de Urgență din Focșani, fiind primul medic ortoped al acestei unități spitalicești, de unde a trecut în rezervă în iulie 2021. A fost șef compartiment ortopedie și traumatologie, șef ambulatoriu de specialitate, șef serviciu operațional în serviciul medicină operațională la Spitalul Militar din Focșani. În perioada 01.01.2016 – 01.11.2019 a fost director medical și comandant (director general) la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați.
Colonelul medic Adrian Boicu a primit distincțiile: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate, Emblema de Onoare a Medicinei Militare și titlul onorific de „Militar Veteran”, ca urmare a misiunii efectuate în Afganistan.
Pe 25 februarie anul trecut a fost numit manager la Spitalul Municipal din Adjud în urma promovării unui concurs, dar s-a retras după numai o lună de zile, explicându-și gestul în timpul convorbirii cu Violeta Ciobotaru-Balion, redactor șef la Monitorul de Vrancea. Consideră că spitalul din Adjud ar trebui să devină unul de urgență, statut de care ar beneficia atât angajații cât și pacienții.
Este de părere că statul trebuie să-și protejeze interesele și să declare sănătatea domeniu de securitate națională, iar medicii care nu și-au plătit studiile să încheie un contract prin care să își ofere serviciile pentru o anumită perioadă de timp în România, fiind astfel „legați de glie”. Astfel, crede col.dr. Boicu, s-ar rezolva problema lipsei medicilor din spitalele de stat, în special cele din provincie. Desigur, asta să vină la pachet cu condiții mai bune de studiu, asigurarea de burse în străinătate, aparatură modernă, locuințe de serviciu etc.
Este căsătorit cu judecătoarea Delia Boicu și are doi copii. Este pasionat de politică, „istoria adevărată” și îi place să citească printre rânduri, considerându-se „un tip incomod”.
Medicul a vorbit și despre oamenii care se duceau la Vulturu pentru diverse afecțiuni, fiind „tămăduiți” cu „spirt de oase”… dar mai multe aflați ascultând podcastul pe canalul nostru de YouTube.
Acest podcast a fost realizat cu sprijinul SC LORIDEN COM IMPORT SRL Focșani – Importator de produse industriale și uz casnic, cu experiență în domeniul activităților comerciale.
Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.
De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.
Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/
Ne găsiți și pe:
FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea
INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/
TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1
#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante
#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ