Ediția: Vineri 10 Ianuarie 2025 Nr. 6790
Ediția: Vineri 10 Ianuarie 2025 Nr. 6790

FOTO: „Atelierele de vară Șotron‟, un proiect organizat de Școala Gimnazială „Ion Basgan‟ Focșani

Școala Gimnazială „Ion Basgan‟ Focșani organizează în perioada 21.08-01.09.2023, Programul educațional „ATELIERE DE VARĂ ȘOTRON‟ în parteneriat cu Asociația OVIDIU RO, derulat la Grădinița cu P.P. Nr. 8, structură a școlii. Echipa de organizare cuprinde cadre didactice: director Prof. Dima Alina, prof. înv. primar Cristea Maria, prof. înv. primar Cudalb Mariana, prof. înv. preșcolar Elena Nicolae, alături de voluntari foști elevi ai școlii noastre.

Proiectul reprezintă un modul educațional pentru copiii din grupuri vulnerabile, care urmează să înceapă clasa pregătitoare din septembrie. Scopul programul este de a preveni decalajele de învățare și abandonul școlar, încurajând copiii să exploreze în timpul verii împreună cu cadrele didactice voluntare natura, cultura și istoria comunității.

Vineri, 18 august a avut loc lansarea „Atelierelor de Vară Șotron‟ prin organizarea unei sesiuni cu părinții si copiii în incinta grădiniței, cu scopul familiarizarii acestora cu echipa și programul activităților. A fost prezentat tradiționalul traseu Șotron, copiii s-au prezentat, au decorat și au decupat literele care compun denumirea programului, apoi a urmat un moment al poveștilor în care aceștia au explorat cartea Păsările au aripi, iar copiii au cărți, de A. Semes și L. Placin.

Programul se derulează pe parcursul a două săptămâni, perioadă în care copiii vor participa la activități diverse, fiind astfel pregătiți pentru o bună acomodare școlară, iar familiile și profesorii vor sprijini învățarea copiilor. Vor fi organizate activități ce urmăresc dezvoltarea literației timpurii, explorarea domeniilor artă și știință prin intermediul experimentelor, activităților practice, familiarizării cu operele pictorilor romani, jocuri educative Descoperă România.

Pe parcursul atelierelor vor fi derulate două mari proiecte tematice: Proiectul tematic „Lumea Cărților‟, deoarece acestea au un rol esențial în viața noastră și ne ajută să descoperim și să transformăm lumea din jurul nostru, Proiectul tematic „Lumea Vie‟, deoarece copiii pot descoperi că în fiecare etapă din ciclul lor de viață, viețuitoarele (plantele, animalele și omul) au nevoi specifice pentru a crește și a supraviețui. Zilnic vor exista etape de observare și colectare de date prin activități senzoriale și experimente pentru a descrie, explica, evalua datele și dovezile în mod științific. Misiunea echipei de cadre didactice este de a oferi copiilor bucuria de a descoperi, de a greși și de a se corecta singuri, bucurie esențială pentru a crește motivația pentru învățare.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?