Jandarmeria Română a organizat marți, la Focșani, un atelier de lucru în domeniul comunicării în situații de criză. La evenimentul care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean (CJ) Vrancea au fost prezenți Ionel Cel Mare – vicepreședintele CJ Vrancea, colonel Gheorghe-Marian Brâncoveanu –adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Gabriel-Constantin Turculeț – comandantul Garnizoanei Focșani, reprezentanți ai Instituției Prefectului și ai Primăriei municipiului Focșani, comandanții inspectoratelor județene de Jandarmi, Poliție și Situații de Urgență din Vrancea, Romeo-Valentin Muscă – managerul Muzeului Vrancei, Jon Gangdal – expert norvegian și colonel Laurent Collorig – expert francez, „ambii cu experiență vastă în domeniul comunicării‟.
Evenimentul găzduit de CJ Vrancea este „un atelier internațional în domeniul comunicării publice în caz de situații de urgență și dezastre‟ și face parte din proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare – salvare și asanare a muniției neexplodate‟ – RESILIENCE, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian. Felicitând Jandarmeria pentru „tot ceea ce a făcut și face pentru siguranța cetățenilor din județul Vrancea, alături de pompieri, polițiști și forțele Ministerului Apărării Naționale‟, Ionel Cel Mare a subliniat faptul că „noi, ca autoritate județeană, am fost deschiși întotdeauna și suntem deschiși pentru a conlucra atât în cadrul Comitetului Pentru Situații de Urgență, cu toate structurile care compun acest comitet, cât și cu voluntarii care participă la eliminarea cauzelor și efectelor care au generat dezastre în județul Vrancea‟. De asemenea, vicepreședintele CJ Vrancea a transmis participanților și un mesaj de bun venit din partea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, care, „din motive obiective‟ nu a putut fi prezent la activitate.
În discursul său, managerul Muzeului Vrancei a scos în evidență faptul că „Vrancea este județul pivot unde se întâlnesc cele trei provincii istorice: Transilvania, Țara Românească și Moldova‟, și nu a omis să vorbească și despre evenimentul care va avea loc la Mărășești în data de 6 august. „La Mărășești, anul acesta, sărbătorim 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mausoleului Eroilor din Mărășești. În urmă cu 100 de ani, pe 6 august, văduvele și orfanii de război au avut inițiativa să ridice o biserică a neamului pentru a se închina acolo unde duceau osemnintele celor câtorva zeci de mii de morți căzuți la Mărășești‟, a spus Valentin Muscă.
Evenimentul a continuat apoi fără prezența presei, urmând a fi dezbătute subiectele aflate în proiect.