Peste 3.500 de locuri au fost aprobate pentru învățământul liceal în anul școlar 2016-2017, pentru clasa a IX-a. Dintre acestea, 2.492 locuri sunt pentru învățământul de zi liceal, 560 sunt pentru învățământul de zi profesional, 196 pentru învățământul seral și cu frecvență redusă, iar 36 pentru învățământul special.
Astfel, la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focșani, învățământ liceal de zi, la filiera tehnologică, specializarea comerț, sunt 56 de locuri, ultima medie de admitere fiind anul trecut 7,78. La specializarea economic sunt 84 de locuri, ultima medie de admitere fiind 8,65. La profilul turism și alimentație sunt 84 de locuri, anul trecut ultima medie de admitere fiind 7,76.
La Colegiul Național Al. I. Cuza din Focșani, la filiala teoretică, specializarea filologie, sunt 28 de locuri. Anul trecut, ultima medie de admitere a fost 8,99. La specializarea matematică-informatică, sunt 56 de locuri disponibile, media de admitere fiind mai mare. Anul trecut a fost 9,2. La profilul științe ale naturii sunt 56 de locuri, ultima medie de admitere fiind 9,06. La profilul științe sociale sunt 28 de locuri disponibile, ultima medie de admitere anul trecut fiind 9,01. La profilul filologie sunt 28 de locuri, iar ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,33.
La Colegiul Național Unirea din Focșani, filiera teoretică, profilul matematică-informatică sunt 84 de locuri, ultima medie de admitere fiind 9,46. La profilul științele naturii sunt 28 de locuri, anul trecut ultima medie fiind 9,67. La științe sociale ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,41, iar pentru anul școlar următor sunt 28 de locuri.
La Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia din Focșani, filiera tehnologică, profil electric, sunt 28 de locuri. Nu este specificată ultima medie de admitere. La profilul de mecanică sunt 84 de locuri, de asemenea nefiind specificată ultima medie de admitere.
La Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focșani, profil electric, sunt 28 de locuri. Nu este specificată ultima medie de admitere anul trecut. La profilul de electromecanică sunt 28 de locuri, anul trecut ultima medie de admitere fiind 6,01. La profilul electronică automatizări sunt 56 de locuri, ultima medie de admitere fiind 5,13. La profilul matematică-informatică, sunt 56 de locuri, anul trecut ultima medie de admitere fiind 7,05. La profilul mecanică sunt 56 de locuri, dar nu este precizată ultima medie de admitere.
La Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focșani, profilul turism și alimentație, filiera tehnologică, sunt 112 locuri. Absolvenții au atestat de tehnician în turism, în gastronomie sau organizator banqueting. Nu este specificată ultima medie de admitere în anul școlar 2015-2016.
La Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din Adjud, filiera tehnologică, profil economic, sunt 28 de locuri, anul trecut ultima medie de admitere fiind 2,44. La profilul electronică automatizări sunt 28 de locuri, nefiind specificată ultima medie de admitere. La profilul industrie alimentară, filiera tehnologică, sunt 28 de locuri. La profilul mecanică sunt 84 de locuri, iar la profilul protecția mediului sunt 28 de locuri, în acest ultim caz ultima medie de admitere din 4,04, anul trecut.
Domenii noi de pregătire la mai multe licee
La Colegiul Tehnic Ion Mincu din Focșani, la profilul economic sunt 56 de locuri și câte 28 de profilul electronică automatizări și la protecția mediului. La profilul turism și alimentație sunt 56 de locuri, media de admitere anul trecut fiind 5,56.
La Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, profilul agricultură, sunt 28 de locuri. La profilul protecția mediului nu sunt locuri, iar la industrie alimentară sunt 56 de locuri, anul trecut ultima medie de admitere fiind 5,21. La profilul mecanică sunt 28 de locuri, iar la turism și alimentație sunt tot 28 de locuri, în acest caz ultima medie de admitere fiind 5,26. La profil uman, specializarea științe sociale sunt 28 de locuri, ultima medie de admitere fiind anul trecut 6,28.
La Liceul Simion Mehedinți din Vidra specializarea comerț sunt 28 de locuri. Absolvenții acestui profil vor fi tehnicieni în activități de comerț, acesta fiind, de altfel, un domeniu nou de pregătire. La profilul fabricarea produselor din lemn sunt 28 de locuri, de asemenea acesta fiind un domeniu nou de pregătire. La filologie sunt 28 de locuri, la fel ca și la matematică-informatică.
La Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani, la profilul filologie sunt 112 locuri, ultima medie de admitere fiind anul trecut 8,02. La științe sociale sunt 28 de locuri, ultima medie de admitere fiind 8,69.
La Liceul Tehnologic Alexandru Iona Cuza din Panciu, la profilul turism și alimentație sunt 56 de locuri.
La Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești, la profilul economic sunt 28 de locuri, ultima medie de admitere fiind anul trecut 4,07, iar la științele naturii, domeniu nou de pregătire, sunt 28 de locuri.
La Liceul Tehnologic G.G. Longinescu din Focșani, la profilul agricultură sunt 28 de locuri. Absolvenții acestui profil vor avea diplomă de tehnician pentru animale de companie. La profilul estetica și igiena corpului omenesc, nivel de calificare coafor stilist, sunt 28 de locuri. Anul trecut, ultima medie de admitere a fost 5,83. La profilul filologie sunt 28 de locuri, ultima medie fiind anul trecut 5,57.
La Liceul Tehnologic Odobești sunt 28 de locuri la profilul comerț, nivelul de calificare tehnician în activități de comerț.
La Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești sunt 28 de locuri la profil filologie, ultima medie de admitere fiind anul trecut 5,6. La profilul științe ale naturii, un domeniu nou de pregătire, sunt 28 de locuri.
La Liceul Teoretic Emil Botta din Adjud, la profilul filologie sunt 56 de locuri, ultima medie de admitere fiind anul trecut 8. La profilul matematică-informatică sunt 56 de locuri, anul trecut ultima medie de admitere fiind 8,99. La științe ale naturii sunt doar 28 de locuri, ultima medie fiind 6,6, iar la științe sociale sunt 84 de locuri, ultima medie fiind 5,84.
La Liceul Teoretic Grigore Gheba din Dumitrești sunt 28 de locuri la profil filologie, ultima medie de admitere fiind 4,25, iar la științe ale naturii sunt 28 de locuri.
La Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu sunt 28 de locuri la profilul economic, ultima medie de admitere fiind 6,4, iar la filologie sunt 28 de locuri, fără a fi specificată ultima medie de admitere. La profilul matematică-informatică sunt 28 de locuri, ultima medie de admitere fiind 7,72, iar la științe ale naturii sunt tot 28, la fel ca și la științe sociale, un domeniu de pregătire nou.
La Liceul cu Program Sportiv din Focșani sunt 84 de locuri la profilul instructor sportiv, ramura de sport atletism, handbal, fotbal, judo și rugby.
La Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani sunt 28 de locuri la profilul corist. La profilul arhitectură, arte ambientale, design sunt 28 de locuri, la fel ca și la profilul tehnician pentru tehnici artistice.
La Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani sunt 56 de locuri la profilul învățători-educatoare.
Aproape 200 de locuri la seral
La Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focșani sunt câte 28 de locuri la profilul industrie textilă și pielărie și agricultură la seral. De asemenea, sunt câte 28 de locuri la industrie alimentară și mecanică. Învățământ seral va fi și la Colegiul Tehnic Valeriu D Cotea din Focșani, unde sunt 28 de locuri la profilul mecanică, iar la Liceul tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu sunt 28 de locuri la turism și alimentație. Tot câte 28 de locuri sunt și la Liceul Tehnologic Odobești, profil comerț, și la Liceul Simion Mehedinți din Vidra, profil științe sociale.
Învățământ special va fi în două unități. Astfel, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Elena Doamna din Focșani vor fi câte 12 locuri la profilurile industria textilă și pielărie și științe ale naturi. La Centrul Åcolar
pentru Educație Incluzivă Mihălceni sunt 12 locuri la profilul industria textilă și pielărie.