Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799
Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799

VIDEO/FOTO! DN2 E85 ÎNCHIS în Buzău – limita cu județul Vrancea!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române    informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost închise următoarele tronsoane de drumuri:

1. DN2E85 Buzău(jud. Buzău) – limita cu jud. Vrancea;

2. DN22 Râmnicu  Sărat (jud. Buzău)  – limita cu jud.Brăila;

3. DN2 B Buzău(jud. Buzău) – Brăila(jud. Brăila).

În această seară a fost anunțată închiderea după ora 20.00 a trei drumuri naționale și un drum județean în jud. Buzău, cauza fiind „viscolul și vizibilitatea redusă (sub 50 de metri), improprii desfășurării traficului în siguranță”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, citat de buzoienii.ro.

Ninge viscolit la această oră și în județul Vrancea, aflat sub incidența unei avertizări meteo Cod galben de vânt puternic, „cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și  vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă”, conform avertizării ANM, publicată pe meteoromania.ro.

Imagini surprinse de Aurel Șelaru în această seară, la Bordești, jud. Vrancea:

 

CONDUCEȚI PRUDENT!

❗️Având în vedere avertizările meteorologice din următoarea perioadă, care vizează ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele recomandări:

Important:
Din cauza viscolului și a vizibilității reduse, în județul Buzău traficul rutier a fost restricționat pe DN 2, limita județului Vrancea-Râmnicu Sărat-Buzău.

Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

• Anterior deplasării asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.
• Respectați regimul legal de viteză și adaptați-o în funcție de condițiile de drum.
• Este recomandat să folosiți frâna de motor pentru a încetini în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă.
• Conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, este permisă doar dacă autovehiculul este dotat cu anvelope de iarnă, conform prevederilor în vigoare;
• Nu pătrundeți pe drumurile închise circulației publice întrucât riscați să vă expuneți unor situații periculoase, atât pe dumneavoastră cât și pe ceilalți pasageri;
• Nu bruscați comenzile autovehiculelor și păstrați în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Echipajele rutiere, dar și întreg dispozitivul de ordine publică vor acționa în teren pentru monitorizarea traficului, pentru rapiditate în intervenție, dacă apar situații ce impun sprijinul nostru.

De asemenea, polițiștii se vor asigura că viabilitatea drumurilor este una corespunzătoare, în caz contrar urmând a fi luate măsuri legale în consecință, măsuri care pot varia de la informare până la aplicarea de sancțiuni conform competențelor, astfel încât să fie prevenite incidente nedorite.

Polițiștii îndrumă participanții la trafic la prudență în condus.

De asemenea, atenționam conducătorii auto să se angajeze în deplasări în aceste condiții meteorologice numai în cazuri ce nu suferă amânare! Dacă se impune să plece totuși, să respecte indicațiile polițiștilor, având în vedere posibilitatea de a fi restricționată trecerea pe anumite tronsoane de drum, să se asigure că starea tehnică a mașinilor cu care pornesc la drum este bună, să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, șoferii care nu respectă aceste obligații fiind pasibili și de sancțiuni contravenționale, pe lângă riscul cel mai mare și anume acela de a fi implicați în evenimente rutiere ce le-ar putea pune în pericol siguranța sau chiar viața.

În contextul avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care vizează mai multe zone din țara, vor fi activate, începând din această seară, ora 20.00, Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea grupelor operative ale structurilor pentru situații de urgență în județele AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL.
Totodată, peste 11.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, precum și în sprijinul autorităților administrației publice locale.
De asemenea, va fi instituită permanența la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.
Efectivele MAI sunt pregătite să intervină și pentru fluidizarea circulației pe sectoarele de drum cu probleme și pentru înlăturarea efectelor unor potențiale fenomenele meteo periculoase.
Pentru gestionarea situației provocate de vremea rea din județul Constanța vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale și șenilate, precum și personal din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din alte județe, din Municipiul București și din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență.
Le recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente.
Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o coordonare eficientă a intervențiilor din teren și a alocării resurselor necesare.
Totodată, orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.
Angajații MAI au intervenit în cursul zilei de astăzi, în 9 localități în care fenomenele meteorologice au produs efecte din județele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Hunedoara, Sălaj și Timiș, iar la acest moment se intervine în județele Arad, Bihor, Hunedoara și Timiș pentru degajarea copacilor prăbușiți pe carosabil, precum și pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Biroul de Presă al IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?